Softstar bağlantısı

makina19

Üye
benim bağlayacağım softstar içinden çıkan şema biraz kafamı karıştırdı şemada direk L1-L2-L3 fazı hem softstara hemde motor U1-V1-W1 bağlantısına giriyor anlamadığım şey softstar stop pozisyonunda motor uclarında enerji olucak sakıncası olmazmı ben bu bağlantıyı by pass kontaktörü kullanmadan yapamazmıyım zararı ne olur kontaktörlerin aşınması ve bozulmasından dolayı softstar istemiştim motora direk bağlantı versem klemensede üçgen köprü atsam örneğin ilk kez bağlayacam softstar korku var içinde makina yükte kalkış yapıyor 45 kw motor ben 55 kwlık soft star istedim

Ekli dosyalar

• bağlantı.JPG
    28.7 KB · Görüntüleme: 339
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Ana beslemeyi bir kontaktör üzerinden verin ve zaman rolesi ile softstarteri besleyin.
Motor sık devreye girip çıkmıyorsa by-pass kontaktörünü kullanmayın.
Motoruda direk üçgen bağlasanız sorun olmaz. Kolay gele

"Kök 3 bağlantı" denen bağlantı şekli bu. Bazı softstarter'lerde bu imkan var. Bu durumda cihaz daha büyük motor sürebiliyor. 30 kW yerine 55 kW gibi.

Öncelikle cihazın 55 kW değerinin kök 3'e göre mi, standart bağlantıya göre mi olduğunu açıklığa kavuşturun (aldığınız yere sorun). Standart bağlantıya göreyse bağlantı şekli farklı olacaktır (6 yerine 3 kablo ile olacak, işiniz kolaylaşacak).

By-pass kontaktörü enerji tasarrufu açısından önemli. Kullanmazsanız softstarterin içindeki yarı iletken güç devresi sürekli enerji sarfeder. Bu arada pek çok cihazda by-pass kontakları cihazın içinde. Ucuza kaçalım diye by-pass'sız olan alınıyor, sonra kontaktör ilavesiyle aşağı yukarı aynı hesaba geliyor, üstelik elektrikçiye daha çok iş çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…