Sokaktaki elektrik kutusundan eve gelen kablonun maksimum uzunluğu ne olmalı?

GokhanTe

Üye
Durumumuz biraz karışık ve çeşitli belirtiler olduğundan yeni bir konu ile sorunu anlatmak istedim.

İnşaat halinde bir sokak, sokakta aslında bir trafo var (şu küçük bir ev boyutunda yapılardan bahsediyorum) Elektrik direği ve aydınlatma yok. Normalde elektriği en yakındaki direkten falan alıyorlar diye biliyorum ama bizim evin elektriği 100 metreden de uzakta (haritadan yaklaşık ölçüm) komşu sokaktaki elektrik kutusundan geliyormuş.

Bu durum sorunlara neden olur mu?

Evdeki elektrikle ilgili yaşadığımız sorunlar özetle şöyle: Isı pompası kaçak akım rölesini attırdı, sorunun etrafından dolaştık. Wallbox kaçak akım rölesini attırıyor, KAR kesin değişmeli bir sıkıntı var gibi.

Ancak atık su pompası çalışınca lambalar anlık olarak sönüp yanıyor (göz kırpıyor).

Ayrıca dün izsu kazısında bahsettiğim bu 100 metrelik kabloyu kopardılar ve tamir ettiler (elektrik var ama yukarda bahsettiğim şekilde), bu da ayrıca soruna neden olur mu?

Çözüm için ne yapabilirim?

Ekleme: En önemli belirti ve sorunu eklemeyi unutmuşum. Araç şarjdayken wallbox durup tekrar başladı (en az 4-5 kez), yani elektrikteki dalgalanmalar böyle bir sonuç yaratıyormuş. Bu olurken lambalarda durduk yere göz kırpıyordu. Bu ne sıklıkla oluyor bilemiyorum ama böyle bir durum var.

Son düzenleme:
Bizim köyde evler dağınık olduğu için yeni projeyle Elektrik direkleri yenilendi. Ortalama evlerin trafoya uzaklığı 500m civarında. Trafo mahalle merkezinden uzağa alındı sebebini çözemedim vardır bir bildikleri.

En güzeli elinize bir voltmetre alıp prizden ölçüm almak. Bizim eski 2200W'lık fakir elektrik süpürgesi de anlık ampülleri söndürüyor :)

Bu tür dertler için dağıtım şirketi ile görüşüp derdinizi anlatmaktan başka çözümünüz yok. Onların da gündüz vakti gelip ölçüm almaları kontrol olmaz. Herkesin bilimum cihazı kullanmaya pek hevesli olduğu akşam saatlerinde kontrol lazım. Yok o saatte biz gelemeyiz , boş olduğumuz zaman geliriz derlerse Allah size kolaylıklar versin. Derdinizi Elektronik olarak internet üzerinden yapıp mevzuyu iyice kabartırdım ben olsam.
İlk netleşmesi gereken nokta bu. Sağlıklı bir Elektrik beslemenizin olması. Yalnız akülü araç mevzusunu bence dillendirmeyin şikayetinizde. Gördüğüm kadarıyla bunların en düşüğü 1 faz 7 kW. Takmayın der geçerler ki haklılık payları malesef var. EİT yönetmeliğine göre 1 faza bağlanabilecek maksimum tekil yük 5000 wattdır. Ha trafo büyük olur duymaz , besleme kabloları kütükten hallicedir gerilim düşümü olmaz. O durumlarda kimsenin şikayeti olmaz. Ama sizin gibi alt yapısı oturmamış yerlerde bu işler sıkıntı olur.
Not : Bu mesajı da inci gibi noktalama işaretlerini kullanarak yazdığınız ve anlatım olarak çok güzel mesajınız hatırına yazdım. Keşke herkes sizin gibi meramını anlatabilse.

Son düzenleme:
Araç şarj cihazından dolayı gerilim düşüyor.

Kaçak akımın atmasıda yüksek akım çekilmesinden dolayı diye düşünüyorum.

Ev trafo arasındaki kablo kesiti de düşük kalıyor muhtemelen.

Şarj cihazı bağlıyken şebeke voltajını ölçseniz ne olduğu ortaya çıkar aslında.

Forum istatistikleri

Konular
129,939
Kullanıcılar
452,854
Son üye
mstfzdmr06

Yeni konular

Geri