Öyle bir şey mümkün değil. RCBO değilse tabiki. Oda mümkün değil.Kaçak akımın atmasıda yüksek akım çekilmesinden dolayı diye düşünüyorum
RCBO nun hane uygulamasını daha görmek nasip olmadı .RCBO neden atmaz?
Gökhan Bey sorununuzu anlıyoruz ama buradan tahmin yürüterek nokta atışı tespit yapmamızı beklemeyin. Google a baş ağrısının sebeplerini aratmak gibi bu. Belki basit bi susuzluk belki tümör.Durumumuz biraz karışık ve çeşitli belirtiler olduğundan yeni bir konu ile sorunu anlatmak istedim.
İnşaat halinde bir sokak, sokakta aslında bir trafo var (şu küçük bir ev boyutunda yapılardan bahsediyorum) Elektrik direği ve aydınlatma yok. Normalde elektriği en yakındaki direkten falan alıyorlar diye biliyorum ama bizim evin elektriği 100 metreden de uzakta (haritadan yaklaşık ölçüm) komşu sokaktaki elektrik kutusundan geliyormuş.
Bu durum sorunlara neden olur mu?
Evdeki elektrikle ilgili yaşadığımız sorunlar özetle şöyle: Isı pompası kaçak akım rölesini attırdı, sorunun etrafından dolaştık. Wallbox kaçak akım rölesini attırıyor, KAR kesin değişmeli bir sıkıntı var gibi.
Ancak atık su pompası çalışınca lambalar anlık olarak sönüp yanıyor (göz kırpıyor).
Ayrıca dün izsu kazısında bahsettiğim bu 100 metrelik kabloyu kopardılar ve tamir ettiler (elektrik var ama yukarda bahsettiğim şekilde), bu da ayrıca soruna neden olur mu?
Çözüm için ne yapabilirim?
Ekleme: En önemli belirti ve sorunu eklemeyi unutmuşum. Araç şarjdayken wallbox durup tekrar başladı (en az 4-5 kez), yani elektrikteki dalgalanmalar böyle bir sonuç yaratıyormuş. Bu olurken lambalarda durduk yere göz kırpıyordu. Bu ne sıklıkla oluyor bilemiyorum ama böyle bir durum var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?