bunun içinde mach3 un limit siwitch ayarlarını aktif haline getirip pin ayarını estop ile birleştirdim ardından 4mm lik prinç çubuğu makaron ile yalıtıp kesici uc a taktım ve 30 mm lık parçanın dış çaplarına f6 ile temas ettirip değdiği noktalardan merkezi noktayı bularak kesime başladım.
Hiç routerda uğraşmayın verin bir tornacıya işlesin. Hem tek bağlamada bitirir hemde hassas işler. Routerda işlemek için 2 adet koordinat noktası tanıtıp. Önce bir yüzü sonra arka yüzü işlemek lazım.
Hiç routerda uğraşmayın verin bir tornacıya işlesin. Hem tek bağlamada bitirir hemde hassas işler. Routerda işlemek için 2 adet koordinat noktası tanıtıp. Önce bir yüzü sonra arka yüzü işlemek lazım.
önce bir yüzünü işler sonra diğer yüzünü tablaya koyarken ufak bir mdf yi yuvarlak şeklinde iç boşaltma yaparsın içine bu aluminyumun öteki yüzünü sıkıştırırsın.
Her ne kadar makine kalitesine bağlı olsa da dairesel parça olduğu için, tornada veya routerda işlenirse aralarında hassasiyet/kalite farkı oluşur mu? Oluşursa kabaca ne kadar farklı olur.
Her ne kadar makine kalitesine bağlı olsa da dairesel parça olduğu için, tornada veya routerda işlenirse aralarında hassasiyet/kalite farkı oluşur mu? Oluşursa kabaca ne kadar farklı olur.
Mesela bir rulman yatağı veya bir merkezleme pimi yuvası ise prof cnc işleme merkezlerinde bile o deliği kabaca işlersin sonra o deliğe bara takımı yollarsın ki tam dairesel olsun. Ama çok hassas bir parça değilse routeda zahmetli olsada işleyebilirsin. Prof işleme merkezlerinde bile 0.01 0.02 dairesellikten sapma olur.