Benzerinden köydeki evin dıştan saçak altına takmak için önceki hafta satın aldım. Bırakın pilin yetmesini güneş göremeyeceği için çalışması mümkün değil. Solar/güneş hücreli bu tür ışıklar gün boyu gölgelenmeden güneş görse bile, içerisindeki 1000mA civarı pilinden dolayı gece boyunca kullanabilmek imkansız. O sebeple ben saçak altındaki daha önce kullandığım PIR sensörlü DC12V modul ledlerimin yanına bunu monte ettim. Öncelikle bu 18650 pilin bir bms modulu olmadığından BMS'li TP4056 modulden pili besledim. Böylece aşırı şarj ve aşırı deşarja karşı pili korumuş oldum. Onun DC5V girişine de DC12 volt'u 5 volt'a düşürecek bir regülatör taktım. Dolaysıyla pil, solar hücre yerine buradan sürekli şarj ediliyor. Aslında pil yerine sadece 4 volt ile bunu beslemek yeterli olabilirdi. Fakat
Elektrik kesintilerinde de çalışsın diye böyle işi biraz uzattım. Şöyle bir şey de var solar
Panel gündüz ışık aldığından ledler yanmıyor. Gündüz de yanması isteniyorsa solar panelin üzeri ışık almayacak şekilde kapatılmalıdır. Devre üzerinden solar hücrenin kablosunu çıkarttığımda sensör beslenemedi ve çalışmadı.
Siz de, cihazı besleme durumunuz yoksa ve arada şarj ederek kullanacaksanız, BMS'li TP4056 modulu alıp araya monte ederek, aynı zamanda şarjını da kolayca yapabilirsiniz. Aynı özellikteki 2 adet paralel bağlı18650 pil ile iki kat kullanım süresi elde edilebilir. Piller eşdeğer olmalı!
Ekli dosyayı görüntüle 103893
Bendekinin konusu burada;
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/hareket-pir-sensörlü-led-lamba.152182/