arkadaslar merhaba kucuk bı bag evımız var buna solar enerjı ıle besleme yapmak ıstıyorum. kabaca bılgı edınmek ıstıyorum. detaylarına ınebılmek adına, sıstemın bı tekhat seması, kullanılacak malzemeler, baglantı seması gıbı bılgılerı paylasabılır mısınız? suan sebeke var solar ıle besleyıp sebekeye enerjı basmasın dıye dusuncem var
arkadaslar merhaba kucuk bı bag evımız var buna solar enerjı ıle besleme yapmak ıstıyorum. kabaca bılgı edınmek ıstıyorum. detaylarına ınebılmek adına, sıstemın bı tekhat seması, kullanılacak malzemeler, baglantı seması gıbı bılgılerı paylasabılır mısınız? suan sebeke var solar ıle besleyıp sebekeye enerjı basmasın dıye dusuncem var
Kaç lira harcayacağım,kaç senede ka‘ra ge-
çerim ! hesabını yapıp öyle düşünün konuyu.
anladım hocam uyarılarınız dıkkate alarak ınceleyeceyım. peki sunu sorayım. ben 5kw lık ac yuk ceken bır alıcıyı bu sıstemle beslemek ıstıyorum dıyelım, panellerımın toplam gucu de 5kw veya bıraz tolerans alarak 5kw ın uzerımı olmalı?Enerji tüketimi için https://www.powerenerji.com/elektrikli-aletlerin-enerji-tuketimi.html
Unutmayın ki bu sistemlerde enerji kaybı vardır. Ucu ucuna yetecek sistem yerine bir miktar pay bırakmak faydalıdır. Tüketimi bulmak için Elektrik faturanıza da bakabilirsiniz.
Ekte hesaplamaların nasıl yapıldığı hakkında bir örnek var. Unutmayın ki zamanla Panel verimliliği, akü kapasitesi düşer. Aşağıdaki linkte de hangi türün daha ucuz olduğu konuşulmuş. Unutmayın ki benim size önerdiğim hibrit sistem, aküye de ihtiyaç duyar. şebeke sadece yedektir. Kısaca, akülerinizdeki enerji, yukardaki arkadaşın anlattığı duruma gelirse sistemi kapatmak yerine şebekeden elektrik çeker ve bu sırada akünün şarj olması beklenir. Kaliteli bir sistem kurmanın maliyeti yüksektir. Öncelikle yukarıdaki diğer arkadaşın söylediği gibi amorti süresini vs hesaplayınız. Yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/off-grid-mi-on-grid-sistem-mi-daha-ucuz.109322/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?