Solar hücre birleştirerek panel üretmek

serkan_48

Üye bildiğin dümdüz üye
Merhaba arkadaşlar.

Bir arkadaşım solar Panel yapmak için hücre almış bir kaç panel yapmış elinde 40 lı bir paket hücre var. Bu hücreleri bana verecek. Bende bir araştırayım dedim nasıl yapılır. Daha önce üretim videolarını incelemiştim ancak profesyonel üretim yapan firmalardaki gibi yapmak pek mümkün değil.

Sizlerden ricam fikir paylaşımı yaparak bu hücrelerden nasıl bir panel yapabilirim bir konu başlatayım istedim. Aklıma takılan sorular şunlar.

Hücreleri gruplayıp lehimlemekte çok sorun görmüyorum ancak grupladığım hücreleri nasıl bir camla panel haline getirmeliyim ? ölçü ve bir karkasla camı tutturup panelleri üzerine yerleştireceğim ancak bu hücreleri nasıl havadan ve nemden izole edebilirim ? Profesyonel laminasyonda vakum altında bir malzeme ısıtılarak panellere yapıştırılıyor ve hava nem kalması engelleniyor. Bu şekilde panel ömrü uzatılıyor.

Eğer arkadaşım hücreleri bana ulaştırırsa adım adım burdan paneli nasıl yaptığımı resimleyerek paylaşacağım. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Şu küçücük incecik parlak mavi yüzeyli "güneş hücreleri" olanlardan ben de 5 adet aldım bir hevesle. Sonra bunlarla uğraşamam diyip Güneş paneli aldım. Youtube'da yapılışlarda CAM yerine Plastik kullanılıyor. Cam ağır olur plastik iyi gibi. Eğer çizilme sorun değilse tabi.

Plastik olmaz. Güneşten gelen uv ışınları bir süre sonra plastiğin özelliğini bozacaktır. ŞEffaflığı gidecek rengi kararacak v.s.

Normal güneş panellerinde temperlenmiş ısıl işlem görmüş ve ışık geçirimi en yüksek olan ince bir cam kullanıyor.

Schott-Orim Temperli cam konusunda iyi ama bu işlerde yok. Üretim yapacaksanız öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…