Solidworkste 1:1 ölçekte teknik resim oluşturun. Sonra pdf olarak kaydedin. Onu inkscape yazılımında açıp kullanabilirsiniz.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Denedim fakat pdf olarak kaydettiğimde Lazer GRLB'de fotoğraf gibi algıladığı için vektörel olarak görmüyor. Bu nedenle Brightness-Contrast-White Clip ayarları gerektiriyor. Yani özetle vektörel olmadığı için çözüm olmadı açıkçası.
Ben çözümü farklı şekilde buldum arkadaşlar.
Fusion 360 ile çözüm ürettim.
HyperCube.cps modülü ile de gcode yazabiliyorum.
Bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Orada alt tarafta gerekli linkler mevcut.
Beni en çok zorlayan kısım Lazer GRBL'de lazerin açılıp kapanması oldu tutarsızlık vardı. Bu kodlamalara biraz uzak olduğum için çözmem baya vaktimi aldı.
Çözümü:
Cam modülündeyken Post Proccess kısmında Property ve Value kısımları olan sağ altta bir bölüm var.
Orada;
LaserEtch için M3.... (Kalan kısım aynı sadece M106'yı M3 yapıyorsunuz)
Laser Off için M5 (M107 yerine)
LaserThrough için M3.... (Kalan kısım aynı sadece M106'yı M3 yapıyorsunuz)
LaserVaparize için M3.... (Kalan kısım aynı sadece M106'yı M3 yapıyorsunuz)
Start position Z'yi de 0 yapıyorum ben zaten 2 eksenli bir lazer kesici olduğu için Z'ye gerek yok
Bu arada Cutting Profile Kısmında Height'leri hep ''0'' yapıyorum çünkü kodlara baktım Z değişiklikleri yapıyor ve deneme yaptığımda bu ayarlar için zaman kayıpları yaşattığını fark ettim.
Bu bilgileri edinmek benim baya vaktimi aldı açıkçası. Umarım bu bilgiler işinize yarar.
Bu arada instagram hesabımı da takip edebilirseniz çok sevinirim
goodist_goods diye aratırsanız instagram hesabıma ulaşabilirsiniz.