Solidworks, Adobe v.s. 'den Lazer Kesime (Arduino Lazer GRBL)

fiestahmet

Üye
Katılım
28 Ocak 2018
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
38
Merhaba Arkadaşlar,

Kendimizce Arduino ile alüminyum profiller ve minyatür cnc raylar ile bir 5.5W'lık bir lazer kesim aleti yaptık.

Deri işleri ile uğraşıyorum cüzdan yapıyorum, daha sonrasında çanta falan yapmak istiyorum.

Artık dedim kesme ile uğraşmayayım hem de üzerine işlemeler yapayım istedim.

Solidworks'te çizimleri oluşturdum ama Lazer GRBL'ye aktaramadım. JPEG olarak kaydettiğimde oluyo ama onda da ölçüler değişiyor sanırım.

Adobe Ilustrator'de oluşturdum tüm formatlardan kaydettim gene GRBL'den açamadım.

Bu işlemler için verebileceğiniz tavsiye var mıdır acaba?
 
merhaba

autodesk fusion 360'ın cam modunda lazer operasyonları gerçekleştirilebiliyor ve grbl uyumlu çıktı alınabiliyor, autodesk sitesinden bir hesap açarak bir senelik ücretsiz sürümü deneyebilirsiniz.

en azından çizim ölçüleri değişmeyecektir. bir göz atmanızda yarar olabilir.

iyi günler.
 
Laser GRBL programı kullanıyorum solidworksde çizdim baya bir dfx olarak kaydedip ordan da converter ile gcode olarak hazırlamam gerekiyor. Bu converter için tavsiyeniz var mı?

Inkspace ile plug-in indirerek gcode yapabildim ama inkspace ile çok zor geldi ölçümlendirme mesafelendirme falan o yüzden Solidworks dfx ordanda converter ile gcode a geçiş en mantıklısı geliyor.

DFX-Gcode converter tavsiyelerinizi rica edebilir miyim?
 
Solidworkste 1:1 ölçekte teknik resim oluşturun. Sonra pdf olarak kaydedin. Onu inkscape yazılımında açıp kullanabilirsiniz.
 
Solidworkste 1:1 ölçekte teknik resim oluşturun. Sonra pdf olarak kaydedin. Onu inkscape yazılımında açıp kullanabilirsiniz.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Denedim fakat pdf olarak kaydettiğimde Lazer GRLB'de fotoğraf gibi algıladığı için vektörel olarak görmüyor. Bu nedenle Brightness-Contrast-White Clip ayarları gerektiriyor. Yani özetle vektörel olmadığı için çözüm olmadı açıkçası.

Ben çözümü farklı şekilde buldum arkadaşlar.
Fusion 360 ile çözüm ürettim.
HyperCube.cps modülü ile de gcode yazabiliyorum. Bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Orada alt tarafta gerekli linkler mevcut.

Beni en çok zorlayan kısım Lazer GRBL'de lazerin açılıp kapanması oldu tutarsızlık vardı. Bu kodlamalara biraz uzak olduğum için çözmem baya vaktimi aldı.

Çözümü:
Cam modülündeyken Post Proccess kısmında Property ve Value kısımları olan sağ altta bir bölüm var.
Orada;
LaserEtch için M3.... (Kalan kısım aynı sadece M106'yı M3 yapıyorsunuz)
Laser Off için M5 (M107 yerine)
LaserThrough için M3.... (Kalan kısım aynı sadece M106'yı M3 yapıyorsunuz)
LaserVaparize için M3.... (Kalan kısım aynı sadece M106'yı M3 yapıyorsunuz)
Start position Z'yi de 0 yapıyorum ben zaten 2 eksenli bir lazer kesici olduğu için Z'ye gerek yok
Bu arada Cutting Profile Kısmında Height'leri hep ''0'' yapıyorum çünkü kodlara baktım Z değişiklikleri yapıyor ve deneme yaptığımda bu ayarlar için zaman kayıpları yaşattığını fark ettim.

Bu bilgileri edinmek benim baya vaktimi aldı açıkçası. Umarım bu bilgiler işinize yarar.

Bu arada instagram hesabımı da takip edebilirseniz çok sevinirim
goodist_goods diye aratırsanız instagram hesabıma ulaşabilirsiniz.
 
Son düzenleme:

Hocam eyvallah sen söyledikten sonra kurup denemiştim fakat açıkçası yapamamıştım.
Yukarıdaki videoyu çok daha sonra izledim ve Hybercube ile daha sonra yapabildim.
 
Lightburn tüm sorunlarınızı çözecektir, kullanım kolaylığı sayesinde ister gravür, ister kesim işlerini aynı anda farklı hızlar belirleyerek grbl destekli kartınızdan direk çıkış alabilirsiniz. Dilerseniz gcode olarak kaydedebilir başka cihazlara da taşıyabilirsiniz.

https://www.lightburn.tc
 
Arkadaşlar, Cnc yapmak için bir adet 500 mw 405 nm lazer aldım. Fakat lazerin kendine faydası yok. en iyi kibrit yakıyor, başka bir numarası yok. Gönderdiğim resimdeki gibi ışığında mercek bölümü sökerek resim aldım. Koyu yerlerde ışık yerine lekeler var. Bu normal midir? Konuyla ilgili bir cevap alacağımı düşünerek yorumlarınızı bekliyorum....

Bu arada lazer rengi mavi ya da menekşe moru diyorlar... Benim dvd romdan yaptığım lazer bile bundan daha iyi yakıyor.... Bundan ben birşey anlamadım açıkçası... Daha güçlü bir lazer beklerken kendine hayrı yok gibi geldi...
 
Kullanım amacınız ne ve kullanacağınız malzeme ne o da önemli seçim yaparken.
Bir görsel vardı onu bulabilirsem koyayım kaç watt ne kesebilir ne engrave edebilir gösteriyordu.

Hocam ben 5.5 Watt kullanıyorum çok yeterli bulmuyorum 15 wattlık alsaydım keşke diyorum 500 mw (0.5W) zayıf bir lazer tahminimce kağıt keser ve diğer malzemelere kazıma (engrave) yapar.

Ben deri ile uğraşıyorum 5.5 W ince derileri kesebiliyor fakat kalın derileri ne yazık ki kesemiyordu. Kesemedi yerde bir kaç tekrar yapıyordum. Fakat çok fazla da yapamıyorumdum hata falan verebiliyordu. Her tekrar ettirdiğimde inşallah bir hata vermez falan diye endişeleniyordum. Kesemediği yerde kendim kesiyorum lazer izinden yararlanıyordum. Artık pek kullanamıyorum ne yazık ki asıl sorun koku açıkcası.

Deri kesince acaip bir koku oluyor hele plastik, sentetik şeyler kesmek daha da beterdir. Açıkcası suni deri denemedim, pleksi falan da denemedim boşu boşuna zehirlemeyelim dedim kendimi. İyi bir tahliye sistemi gerekiyor. Benim açık sistem daha da zor. Kolinin içine koydum hortumla tahliye falan etmeye çalıştım ama nafile gene bir koku oluyor.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…