Solunum cihazini akü ile besleme

Ben yanlış görüyorum galiba...

Cihaz bana şebekeye bağlanan 220v bir cihaz gibi geldi.Ya kablonun ucunda 12v güç kaynağı var yada sistemin içinde sanki?

Eğer fişe takılıp kullanılan bir cihaz ise akü ile falan uğraşmayın.Bir adet online UPS alın.Akünün hem ömrü açısından hemde şarj derdi açısısından UPS daha avantajlıdır.
 
Adaptörü içinde olabilir. O durumda etikette belirtildiğine göre DC12V için ayrı bir girişi olmalı.
 
Ses seviyesi 26 dBA (test ISO17510)
- Güç tüketimi max. 65 Watt (PAP cihazları)
- Elektrik gereksinimleri 100 - 240 VAC, 50/60 Hz
12 volt adaptör temininiz halinde ısıtıcı nemlendiricisiz tekne ve karavanlarda kullanabilme özelliği
-
 
Adaptörü içinde olabilir. O durumda etikette belirtildiğine göre DC12V için ayrı bir girişi olmalı.

Kitapçığından alıntı:

Batarya Gücü SleepCube cihazınız bir karavan, tekne ya da eğlence taşıtında 12V DC bir güç kaynağı ile çalıştırılabilir. Alternatif olarak SleepCube cihazınıza DC aküsü mandallı adaptör ve 12V DC kablosu ile 12V DC’lik bağımsız bir akü kullanarak da güç sağlayabilirsiniz. Tüm kablolar evde bakım sağlayıcınızda mevcuttur (doğru parça numaraları için Aksesuarlar/Yedek Parçalar bölümüne bakın). Sadece akü bağlantısında, akünün bağlantı uçlarına bağlı kelepçeler kullanılır.

NOT– SleepCube nemlendirme sistemi ısıtıcısı 12 V DC’lik bir güç kaynağı ile doğrudan çalışmaz. Nemlendirmeye ihtiyaç duyarsanız, ısıtmasız nemlendirme gene mevcut olacaktır. Alternatif olarak, SleepCube cihazına doğrudan 12 V DC güç bağlamak yerine AC gücünü sisteme verecek olan bir invertör aracılığı ile DC gücüne geçebilirsiniz. Bu, ısıtıcının işlev görmesine izin verecektir. İnvertörün güç sınıflaması en az 200 watts @ 110V~ / 400 watts @ 220V~.olmalıdır.

NOT– SleepCube, her iki kaynak da mevcutsa AC ile 12 V DC arasında güç kaynaklarını otomatik olarak değiştirecektir. Cihazınız hem AC, hem de 12 V DC güç kaynaklarına bağlı ise, AC gücü mevcut olduğu sürece AC gücünde çalışacaktır ve AC gücü kaybedilirse otomatik olarak 12 V DC güce geçilecektir. AC gücü geri geldiğinde, AC kaynağına dönecektir. Güç kaynağı değiştiğinde herhangi bir ayarı sıfırlamanız ya da yapmanız gerekmemektedir, ancak ısıtıcınızın 12 V DC’de çalışmayacağını aklınızdan çıkarmayın.

https://karemedikal.com.tr/content/...iss-Standart-Cpap-Serisi-Kullanim-Klavuzu.pdf
 
AC220V ile 1.3A demek 286Wh eder. 300Wh desek 6 saatte 2000Wh. O da yaklaşık ve en az 12V200Ah akü eder. Tabi buna bir de uygun şarj cihazı gerekiyor.
Merhhaba bu 1,3 amper bilgisi takılacak olan Sigorta için 100v da maksimum 1.3 amper çeker anlamında en fazla 130wh yapar ama kesin tüketim ancak ampermetre ile ölçülerek yapılabilir yada cihazın kullanım kılavuzunda bu bilgi mevcuttur veya teknik servisinden bu bilgi alınabilir benim tavsiyem jel akü kullanılmasından yanadir.
 
Anlasilan etikette ve manuallerde 12 voltta cektigi akim yazmıyor.

Bu ancak olculerek belirlenecek bir bilgi gibi duruyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…