Soma Ekat Eğitimi

Mühendisler birinci dereceden fen adamı oldukları için ekat belgesine ihtiyaçları yoktur.(1000V ve üzerinde çalışanların birinci dereceden fen adamı veya ekat belgesi olmalıdır).Eket belgesi alan tekniker ve teknisyenlerde bu belge ile ikinci derece fen adamı olurlar ve 1000V ve üzeri gerilim altında çalışma hakkı kazanırlar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
ne kadar zamanda bu eğitim bitiyor ?

nerde yapılıyor acaba

Eğitim teorik olan kısmı 120 ders saati yani 4 haftasürüyor.Bunun sonunda gördüğn derslerin herbirinden yazılı sınav oluyorsun, bu sınavların tamamının ortalaması 70 üzeri olursa 1 aylık işletme stajı(kendi çalıştığın işletmende) yapıyorsun.Bu işletme stajı için oradan sana verilen konu ve uygulamalar için iş başı projesi hazırlıyorsun ve seni bir süre sonra verilen eğitim ve stajını kapsayan sözlü mülakata giriyorsun buradada 70 ve üzeri not alırsan belgeyi almaya hak kazanıyorsun.
Ben eüaş kumburgaz eğitim tesisinde eğitim aldım bu saydıklarımı yaptık.Soma da bildiğim kadarı ile eüaş' a bağlı ve aynı prosedürü uyguluyorlar.
 
bizim arkadaşlar izmir'de aldılar eğitimi. bittikten sonra tekrar gidip mülakat felan yapmadılar. yani hepsini orada uygulama sınav v.s. yaptılar geldiler. belgeleride 1-2 ay sonra gelmişti.

senin bahsettiğin staj'dan sonra mülakat olayı soma için mi geçerli ?
 

birazbaktımda somada teişa bağlı ve benim anlattığım prosedürü sadece eüaş bünyesindeki kurslarda uygulanıyor.somada uygulanmayabilir
 
[h=2]iyi günler ben Endüstrü meslek lisesi elektronik bölümü mezunuyum ELEKTONİK mezunuyum mesleki eğitim merkezinden elektirik pano tesisatı ustalık ve usta öğretci belgem var ekat alabilirmiyin şimdiden çokteşekkür ederim‏[/h]
 
evet alabilirsiniz. elektrikle ilgili ustalık belgesi yetiyor.
 
2002 yılında düz liseden mezun olup mesleki eğitim merkezlerinden elektrik tesisatı ve pano montörlğü üzerine ustalık belgesi aldım. somadaki kurslara katılıp o.g 34.5 kw yetki belgesi alabilirmiyim. beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim. saygılarımla
 
Mühendislerin EKAT egitimine katılmasına gerek yoktur... Mühendislik diploması zaten EKAT'la calısması gereken yerler içinde gecerlidir. mühendisler için EKAT egitimi yerine YG tesisleri İşletme sorumluluk egitimi olabilir ama bu EKAT diye adlandırılmaması gerekmektedir. Soma'nın burda hatası var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…