Sorularim

Sizin firmada Mühendis yokmu Sn Muradov Trafo besleme kablosundan bahsediyorsun.
Enerjiyi alacağın nokta, o noktanın kısadevre gücü, trafoya olan mesafe, bir sürü veri lazım. Trafo Yüksek gerilimde şu kadar akım çekiyor bir üstü kesit tamam bas gitsinle olmaz bu işler. Kısadevre hesapları + mesafe uzunsa gerilim düşümü hesabı yapılmalı. Proje çizilecek, hesaplar detaylı yapılacak Elektrik kurumundan enerji müsadesi alınacak. Anladın !
Yoksa sizin orda işler bilmediğimiz bir şekilde mi yürüyor ?!
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Aslina bakarsan bu islerle bizim bi ilgimiz yok.trafoya kadar ve trafo dahil,hic benim isim diyil.ben sadece trafodan cikan kablolardan sonrasiyla ilgilenirim.anlayisim olsun diye bazi arasdirmalar yapmayi dusunmusdum.enerjiyi alacagim nokta diger trafolarin beslendigi kablolar olacak.kisadevre gucu dediginizde neden bahsettiginizi anlayamiyorum.trafoya olan mesafe dediktese,zaten trafo obur trafolarin yaninda konuluyor.sayin Yasli Uzman bey,simdi bakin,trafo var,makina da var,kablosu da zaten ustunde.makina bi yerden diger yere tasiniyor.trafoya gelen kablo 35 lik(100).2 tane 6 kv luk trafonu ve bir de bu gelen trafoyu besleye bilirmi?
 
Simdi turkce yaziyorsunuzya.tam olarak anlayamiyorum.rusca olsa kolay olur
 
Google translate ile anca bu kadar kardeş

İşin tekniği ve hesap kısmı bir tabloya bakıp söylenecek kadar basite indirgenemez,
Mühendislik standardize edilemez... Bırakın herkes kendi işini yapsın !

Mühendis mühendisliğini yapsın, usta ustalığını...
 
Ben google translateni kullanmam.yalniz turkceyi ve ingilizce bazi sozleri cevirmekcin kullanirim.o da makina beyninde yazan signallari bulmak icin
 
Usta uygulamacıdır Mühendisin projesindeki hesapsal detayları sorgulamamalı.
Herkes kendi işine baksın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…