Spindle iş esnasında duruyor. Lütfen yardım

spindle on off yapan röleniz bozuk olma ihtimali yüksek.
breakoutboard üzerindeki benim röle de bozuk kafasına göre açılıyor kapanıyor. durursa bidaha açılmıyor.
zamanlar bozulur böyle şeyler. değiştirmekte fayda var.
ya da solid state relay kullanın. mekanik herhangi bir kontaktör yok.
 
Merhaba arkadaşlar bugün yine durdu. Arkadaşın dediği gibi panoyu açıp baktım f11 hatası veriyor. İnternette baktğımda motor aşırı ısınma hatası diyor.Bu motorun ısındığını nasıl anlıyor motorda sıcaklık sensörü filan oluyor mu ? 1 Saat 14000 devirde kesintisiz filan çalıştıryorum acaba bu kadar çalışma spindle için fazla mıdır ?
 
750watt dediğinize göre ufak bi motor ve 18000 devirlik motoru yükte çalışırken devrini düşürdüğünüzde normalden çok fazla ısınacaktır. Ayrıca motor zorlandığı için sürücü ampere asıldığı için oda ısınır. Panoda soğutma sistemi yoksa kendini soğutamadığı için kapanır. Yani sizin problem motor aşırı ısındığı için değil sürücü aşırı ısındığı için kapanıyor bence.

Sent from my GT-N7100 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
Evet motor sargıları içerisinde (termistör) denilen element ile motor sürücüsü sıcaklı bilgisi alır.
 
Motor karakterine uygun parametreeri yükledini mi? sanki yüklenmemiş gibi bir durum var 1 saatde isterseniz 100 rpm de çalışın yine ısıdan kaynaklı kapanmamaıs gerekir, Çünkü; VFD nin görevi (uygun ayarlar yapıldığında...! ) motoru için en uygun şartı sağlayarak aşırı akım çekip zarar görmesine engel olmak değil midir? VFD eğer F11 hatası veriyor ise muhtemel motor karakterine uygun ayarlar yüklenmemiştir bence..
 
Merhaba arkadaşlar inverter 'a ayar çektim. Motor Maksimum sıcaklığı 130 dereceden 200 dereceye çıkardım. Şimdilik sorun gözükmüyor. Bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler bu forumu sevdim : )
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…