baktım ama sitede ürünü bulamadım getirtmek zor olsada benzer yaparız diye ama bu sistemde makinanın çalışma alanını %50 düşürür nerdeyse belki daha fazla tel dikey hareket etmesi için alttaki boru yukarı ile birleşiyor ve malzemeye en fazal bu geişlik kadar girebilirsinizHazır ürün varken torna hem zahmetli hem sıkıntılı.
Bence çok uğraşmamak (uğraşmak) lazım ; şöyle bir zımbırtı var ama, kol işiyle aram iyi olmadığından
Krom nikel telin çapı ve öz direncinden yola çıkılarak bir rezistans yapılır. Gerekli voltaj da verilerek istenilen ısıda çalıştırabilirsiniz. ancak kesimde rezistans teli sabit kalmayıp birbirine değerse kopma ihtimali mevcut. Yusuf bey muhtemelen detayları düşünmüştür.
Fikir vermek kolayayrıntıları çözmek zor. 3D yazıcı için ısıtıcı tabla yapılabilir mi diye bir ara krom-nikel rezistans telini incelemiştim ama "yapılacaklar listesi" nde bekliyor.
Belki rezistans ince cam yünü veya benzer bir malzemeye sarılabilir. Havyadan kopya çekilebilir. Ucuz matkap uçları var, benzer hazır malzemeler de piyasada mutlaka vardır, pirinç (max sıcaklık dayanımı?) kaynağında kullanılan çubukların çapı uygun mu? Değiştirilebilir uç için pens benzeri bir yapı olabilir mi? Olursa, esneklik cazip. Pens ısı kaybedecek, strafora yaklaşırsa istenmeyen erimeye neden olacaktır. Değişken çap olursa ucun rezistansla temasını sağlamak zor olacaktır, her çap için ayrı sarım yapılabilir.
Fikir kolay ama iyi işleyen bir tasarım uğraştıracaktır.
Yardımınız için şimdiden teşekkürler. 3D yazıcı en azından çalışır durumda, ısıtıcı tablayı ileride ama mutlaka yapmak (denemek) istiyorum. Elektrik bilgim olmadığı için zorlayacak, bu nedenle yardımınız çok faydalı olur.
İyi geceler4cm) 1mm veya 1.5mm tornalatmak istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?