SSR röle ile 0-10VDC Kontrol

çok inceliklerini bilmiyorum ama muhtemelen tek başına yeterli olmayacak şebeke dalga formu takip edilip senkronize bi PWM sinyali uygulanması gerekecek. analog sinyalle yapılan kontrolle benzerlik kurmamız için öyle bi soru sordum.

Bu tür solid state relay yada dimmer v.s. ile devir değiştirilseydi teknoloji neden frekans sürücülerini üretmeye yöneldi. Ne güzel dimmer triyak ile devri sinüs sinyalini kırparak sür gitsin.

Bir motorun devri gerilimle değil frekans ile kontrol edilir. Yada motorun kutup sayısı değiştirilirse devir değişir.

Çok küçük motorlarda verim ömür önemsenmediğinde dimmer ile kısıtlı olarak devir düşürülebilir. Yada mesela tavan fanlarında motora seri indüktör girilerek bir kaç devirli kullanılıyor.

Ürünün tanıtım linki bu. Linkte rezisif yükler için olduğu yazıyor.

https://www.biltekelektrik.com/urun/solid-state-relay-bs1f-tek-faz-25-amp-biltec/

Son düzenleme:
Bir motorun devri gerilimle değil frekans ile kontrol edilir.
DC motorlarda çok süper bir yöntem gerilim ile devir kontrolü. DC Seri motorlu akülü lokomotiflerimiz var. IGBT ile yumuşak kalkış yapıyor ( Revizyondan önce üç tristör ve bir kamyon kondansatörden oluşan bir panosu vardı. İllallah demiştik arızalarından .IGBT gelince sonsuz huzura kavuştuk.) . Kalkıştan sonra aküde ne varsa kontaktör üzerinden yallah motora.

Serkan hocam dc motorlar diye belirtmiştik.

Konu çok uzun hızlı okudum gözümden kaçmış muhtemelen hocam. Dediğiniz gibi motor dc yada ac bilmemiz lazım en doğru yorum için.

@anonkullanıcı ve @ba2 Hangi kullanıcı adı ile devam edeceksiniz karar verin. Forum kuralları gereği iki kullanıcı adı kullanmak yasak. Hangisini kullanmaya karar verdiğinizi yazın diğer kullanıcı adı kapatılacak.

Bu SSR değil üstadım. Analog Phase Controller diyor. Benim ilk mesajımda söylediğim gibi bir çeşit dim yapıyor. Bu adamın ilanı da yanlış.
Adamın ilanı yanlış değil. Senin paylaştığın çok sağlam dokümanın ismi de dikkat edersen "SSR için teknik açıklamalar" Adamın ilandaki zımbırtıda senin dokümandaki işlevi yapıyor İsmini senin için modifiyeli SSR koyduk

0-10, 4-20mA, potansiyometre ile kıllanılan SSR modülleri var.

Ölçü aletin ile 1 ve 2 nolu çıkışı kontrol eder misin?
abi 1 nolu ucuna faz giriyorum 2 den çıkartıyorum 2. uç ile nötr arasını ölçüyorum hep 220 geliyor
ben girişten 0V verdiğimde 2.uç ile nötr ararasında 0V olmasını amaçlıyordum
yada 5V verdiğimde 110V, 10V verdiğimde ise 220 olmasını amaçlıyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…