Stüdyo tipi hoparlörler

solkirans

Üye
Katılım
10 Kas 2008
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar, bildiğimiz üzere stüdyo tipi hoparlörlerin özelliği tüm frekansları amplike ederken herbirini eşit seviyede arttırması, yani örneğin her frekansa +5 desibel koyup öyle vermesi. Bu ürünler de bayağı pahalı ürünler. Orta halli bir hoparlör şu fiyatlara satılıyor mesela. Bu ürünleri bu kadar pahalı kılan nedir? Yani öyle bir amfi yapıcaz ki geleni ne bas ağırlıklı ne tiz ağırlıklı çıkartıcak, gelen her frekans eşit seviyede arttırılıp hoparlöre gönderilecek. Bunun teknolojisi böyle bir amfi ve kaliteli kabinlerden mi ibarettir? Yoksa daha farklı şeyler mi var? Bahsettiğim gibi bir amfiyi yapmak yüksek bilgi gerektirir mi yoksa burdaki çeşitli amfi devrelerini düzenleyip değiştirerek elde etmek mümkün mü?

Ek olarak bir sorum daha var, örneğin 20 hz ile 22000hz arasında frekans aralığımız var ve biz 15,8,5,2,1 inçlik 5 hoparlörlü bir kabin kurmak istiyoruz, 100hz ye kadar olan sesleri 15 inçten 100 1000 hz arasındaki sesleri 8 inçten 1000 5000 hz arasını 5 inçten 5000 12000 arasını 2 inçten 12000 üstünü 1 inçten vermek mümkün mü? Bu tarz bir sistem yukarda bahsettiğim frekanslar arası desibel hassaslığına katkıda mı bulunur yoksa bu hassaslığı bozar mı? Hoparlörler arasında desibel olarak senkronizasyonu kontrol etmek gerekir mi? yoksa her frekansı eşit seviyede yükseltecek mükemmel bir amfi yapabilirsek bu işe gerek kalmaz mı? Çoklu hoparlörü düşünmemdeki kasıt doppler etkisini düşürmek.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…