özellikler:
renk: Siyah
sıcaklık Ölçüm Aralığı:-50-90 Deg. C
kontrol sıcaklık aralığı:-50-90 Deg. C (ayarlanabilir)
kontrol sıcaklık farkı: 0.3-10 Deg. C (ayarlanabilir)
çözünürlük: 0.1 Deg. C
doğruluk: ± 1 °. C (-50-70 Deg. C)
sensör hatası gecikmesi: 1 dakika
röle kontak kapasitesi (Isıtma): 10A (max) 250 V
röle kontak kapasitesi (Soğutma): 10 A (max) 250 V
kompresör gecikme koruyucu süresi: 1 ~ 10 dakika (ayarlanabilir)
çalışma Sıcaklığı: 0-60 Deg. C
depolama Sıcaklığı:-30-75 Deg. C
çalışma Bağıl Nem: 20 ~ 85% (yoğunlaşma Yok)
Alarm Çıkışı: Buzzer
güç Kaynağı: 110 ~ 220 V AC ± 10%, 50/60Hz
güç tüketimi: < 3 W
kablo uzunluğu: 1 M
öğe boyutlar: yaklaşık. 84*69*34 MM
Net ağırlık: 138g
paket içerir:
1 x Mini-Sıcaklık Kontrol
STC 1000 Cihazın özellikleri bunlar. -50 ve 90 derece aralığında 0,1 derece artışlarla ayarlanabiliyor. Sıcaklık farkı 0,3 ile 10 derece arası ayarlanabiliyor. Kompresor gecikme süresi ise 1 dakika ile 10 dakika arası ayarlanabiliyor. İçeriyede peltierin önüne bir fan taktım. Sistem devrede olduğu müddetçe çalışıyor ve ısı dağılımının homojen olmasını sağlıyor. Fandan önce durum daha vahimdi kesinlikle.
Bu önerdiğiniz ısıtma ve soğutmanın devre dışı bırakılması için anahtar eklenmesi ilk aklıma gelen çözümlerden biriydi. Yapılabilir. Ama orda da şu sıkıntı doğuyor. Diyelimki 27 ye set ettim ve ve dişi kuluçka etmek istiyorum. Ve ev içi sıcaklıklarda 27-28-29 aralığında dalgalanma gösteriyor. Bu durumda sıcaklık soğutma kapalı olduğundan 29 lara çıktığında kuluçkadaki yumurtalarda cinsiyet sapması olur. Bu da ciddi bir sıkıntı.
Bu arada linki görebilecekmisiniz bilmiyorum ama geçen sene bu cihaz bendeydi. Bu sistemde peltierli ve geçen sene 27 derecede yaz kış durmadan çalıştı ve hiç sorun olmadı. Hobiyi bırakmayı düşündüğümden komple bacanağa devrettim ve onda halen çalışmakta. Ben elimdeki yavruya kıyamayıp devam ettim ve şu anda elimde yetişkinlerde ilave ettiğim için çok yakında başarılı bir kuluçka cihazına ihtiyacım olucak.
http://www.surungenforum.com/el-yapimi-malzeme-arac-ve-gerecler/incubator-v4-0/