Arkadaşlar s7 300 ve 400 programlamakta kullandığımız step 7 v5.4 programında simulasyon nasıl kullanılır bunu bir input ve bir outputu kullanarak basitce anlatabilirmisiniz.şimdiden çok teşekkürler.
saygıdeğer otomasyoncu arkadaşlar şu soruma cevap verecek kadar s7 300-400 bilgisi olanmı yok yoksa herkes kendi bildiğini kendine mi saklamak istiyor
teşkkürler İ.K:sayende öğrendim.En kısa zamanda bende buradan arkadaşlara açıklayacağım.
Step 7 programının simulatoru PLCsim programıdır.Bu program hem s7 400 hemde s7 300 cpu nun emulasyonunu yapabilir.Ama tabiki sendeki step 7 versiyonuna uygun Plcsim versiyonu kullanman gerek.
Ama en kolayı step7 Proffesional edition u kullanmak;bu sürümün içinde Step7,Scl,graph ve plcsim hazır bulunur.
Sayın arkadaşım araştırmadan bişi sordugun zaman kimse sana hazır al diyecek hali yok, siemensin sitesinde bir araştır bakalım takıldıgın yerden sonrasını sorarsan sana yardım etmek isteyen kişi sayısı artacaktır.
arkadaşlar siemensin v5.3 programını yükledim ancak simülasyon programını yükleyemiyorum siyah bir dos ekranı geliyor ve daha sonra kayboluyor yardımcı olabilecek arkadaşlar vaarsa sevinirim...,