Step motor sürücü

ferhtt21

Üye
merhabalar kolay gelsin uzun zamandır step motorlar ve sürücüleri ile ilgili araştırma yapıyordum.
iki çeşit bağlantı gördüm ve bunları sormak istiyorum.

1- pul+ ve dir + yi direk 24v pul- ve dir - yi plc ye bağlıyorlar. bu bağlantıda plc den - çıkış mı alınıyor.
2- pul+ ve dir + plc ye bağlanıyor. pul- ve dir- ise direk güc kaynagı - sine bağlanıyor.

hangi bağlantı şekli doğrudur bilgi verirseniz sevinirimç

Plc'nin çıkışı + ise 2, - ise 1 doğru

Merhaba

Bağlantı şekilleri tamamen plc çıkışı ile orantılıdır.Kimi plc ler output larından - çıkış verirken kimi plcler + çıkış verir.Bağlantı şekilleri tamamen bu çıkışlar ile orantılıdır.

Mesela sen plc çıkışından + çıkarıyorsan Step motorda pul+ ve dir + ya bağlaman. sürücüdeki pul- ve dir - yi de 24 volt güç kaynağının - ucuna bağlaman gereklidir.

Eğerli plc çıkışından - alıyorsan çıkışı pul- ve dir - uçlarına bağlaman lazım bu seferde 24 voltun + ucunu pul+ ve dir + ya bağlaman gerekiyor.

Plc çıkışlarında com denen ortak uç bulunur genelde piyasadaki çoğu plc com uçlarına + ve - girişlerini destekler. Sen A numara plc nin com uçlarına + bağlarsan çıkışlardan da + alırsın. Tam tersi - bağlarsan çıkışlardan - alırsın. Bu bağlantı şemasına görede step motorları bağlarsın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…