firmamıza yeni gelen makinada s7300 plc nin programını açarken ekrana ekteki uyarı mesajları geliyor ve profibus ağında sürücüler görünmüyor. hardware güncellemeside yaptım ama hala sorun dewam ediyor. program ve benim pc de açtığımda gelen uyarı mesajlarının resimleri ektedir.
dostum ben senin projeni açtığımda bir sorun çıkmadı, hardwarede ve scout programında eksik paketler var. bunların kurulumunu yapmalısın. Siemensin kendi sitesinde bulabilirsin. Zamanında ben bayağısını kurmuştum , şimdi senin projeni sıkıntı olmadan açabildim. ( Kore diline çevirerek pc'yi tabi )
Peki daha once actığım projelerde kütüphanede olmayan profibus cihazları yinede donanımda sönük görünüyordu ve sadece gsd dosyasını eklemem yeterliydi bu farklı biseymi?
Farklı birşey değil aslında , ama adamlar sizin sisteminizdeki yine siemensin ürünü olan cu modüllerini eklemişler. Dediğiniz gibi sizde gsd dosyası ekli olmayan modülleri öyle görebilirsiniz fakat Siemens dışındakileri bence. Tam bilmiyorum ama sizi yanıltmak istemem.