abuzerefendi
Katılımcı Üye
Çok teşekkürler dostum. Napalim iş güç çoluk çocuk uğraşıyoruz. Bi ara yoğunluktan giremez oldum sonra da forumu unuttumTek mille 2 pottaki (potlar ya arka arkaya ya da iç içedir) fırça hareket eder, evet normali yerine kullanılabilinir. Neler yaptın yokluğundahoşgeldin @abuzerefendi.
Bu ikisini ayni oranlarda çektiğinizde, (örneğin % 50 ve % 50 olarak) sesi eşit olarak bu hoparlörlere sürebilmüş, birini %30 diğerini % 50 oranında sürerek hoparölere verilen ses oranını siz kendiniz ayarlamış veya ses balansının kontrolünü kendiniz yapmış oluyordunuz, stereo olmayan ancak stereo sistemlerde kullanılan ayrı ayrı potansiyometre örneklerinde olduğu gibi. Kolay gelsin.
Ben bunu niye sadece Elektrik olarak düşünüyorsam. İşin içinde sinyal var doğru. Yani bu stereo pot dedikleri sadece sesi sinyalleri karıştırmadan yükseltmek veya alçaltmak için var. Bi tarafa %30 diğer tarafa %60 ses ver diye yapılacak ayar bu potlar ile değil. Şimdi anladım olayın sebebini.merhaba abuzerefendi bildiğim kadarıyla yanlış bilmiyorsam Tek pot olsa r ve l yi paralel bağlasam gene aynı şey demişsiniz ya o zaman stereo olmaz sinyaller karışır bu potun amacıda ses sisteminde mesela sinyalleri kanal bazında sağ ve sol kanal eşit seviyede sinyaller birbirine karışmadan ayrı ayarı azaltıp yükseltmek.saygılar.
Ben bunu niye sadece Elektrik olarak düşünüyorsam. İşin içinde sinyal var doğru. Yani bu stereo pot dedikleri sadece sesi sinyalleri karıştırmadan yükseltmek veya alçaltmak için var. Bi tarafa %30 diğer tarafa %60 ses ver diye yapılacak ayar bu potlar ile değil. Şimdi anladım olayın sebebini.
Birde potlarda da watt olayi var mi dirençler gibi. Ona dair bir bilgi bulamadım da
Eğer iki farklı devreyi eşdeğer şekilde kontrol edecekseniz iki gang (STEREO) pot kullanmanız mecburidir. Ama siz tek gang (MONO) pota ihtiyaç duyuyorsanız, aynı hizadaki 3 ucu kullanmanız yeterlidir. Diğer 3 uç size herhangi bir sorun çıkartmaz. Onlar boşta kalabilir.Bunun 2 tarafi da yakın değerler veriyor biri 6.40 k iken arkası6.51 oluyor. Ayni değeri veren 2 pot kullanılmasının sebebi nedir watt gücü yüzünden mi? 2 aynı pot çok saçma geldi başka türlü bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?