Merhaba hocam stlinkv2 programlayıcı şimdi elime geçti şimdi direk led yakıp söndürebilir miyim pinlerden birini çıkış yapsam high yapsam onu yakmaya çalışsam led yada çip yanar mı araya direnç falan atmak gerekir mi?st.com sitesinden stmcubeMX programını indir,stm32cubeIDE programını indir,stm32parogrammer programını indir.bir tane 3-5 dolara ST-LINK v2 programlayıcı satın al.yazdıgın chip de dac çıkışı yok,digital çıkışlarla kademe seçimi yapacaksın.
Youtubede stm32 blink led diye arat ve kullanmaya basla.
C programla bilgin varsa işin kolay.
C programlama bilgin yoksada yine youtube de oldukca fazla anlatan var onları aç dinle.
youtubede Coşkun Taşdemir in stm32 ile ilgili anlatımlarını dinle.
yapamadıgın yerleride yaz yardımcı olmaya çalışalım.
Eger mcu seçiminde özgürsen hiç bu mcu ile ugraşma,blue pill denen stm32f103 chipli hazır moduller var al onunla denemelerini yap.Daha sonra yazdıgın programı istedigin chip e kaydırırsın.Arm tabanlı işlemcilerin hemen hemen hepsinin çalışma mantıkları aynı,sadece bazı chiplerde ilave özellikler oluyor.
Tşklker hocam ayrıca st-link v2 yi bilgisayara taktıgımda baglanmıyor seri numarasını görüyor amaEkli dosyayı görüntüle 71922vcc gnd swdio ve swclk yı bağla diğerleri boşta kalsın. Senin entegre 20 bacaklı olduğu için 16 ve 17 numaralı pinleri kullanacaksın.
entegreyi henüz bağlamadım fakat anlamadığım şey şu ben çipi direk çıplak olarak stlinke bağlayacağım yani çipin bacaklarını bağlayacağım programı attıktan sonra çipi söküp direk kullanabiliyor muyum yani örnegin butonla led yakma programı attın yükledim çipi söktüm zaten 3 yada 5 bacak kullanılacak geri kalan bacakları kesip lehimleyip ledi butonu ve pili bağlayıp butonla ledi yakabilir miyim? fazla akım çekme çipi veya ledi yakma durumları olabilir mi?st-link bağlanmış entegreyi görmüyor. Bağlantılarda bir sorun var demekki. Devre beslemesini hariçten yapmayacaksan vcc nin bağlı olması gerekir.
deneme kartlarini arduino gibi daha once kullandim fakat onlar buyuk ve cok yer tutuyor projem icin gerekiyor direk entegreden basit touch butonla ledi on, off yapmam gerekiyor bu cıt cıtlı push butonlardan kullanabilirim ama onlarda cok buyuk projemi gercekten cok zora sokuyor aslinda tek istedigim ledi kucuk bir touch butonla on, off yapmak o yüzden bu yolu sectimkardeş temel Elektronik konuları bunlar. Mikrokontrolörler kendileri gerektiği kadar akım çeker iç devreleri böyledir. Bir kristal iki picofarad kondansatör bir 100nf bypass kondansatör ve vcc gnd bağlantıları yapılınca (genelde reset uçları da bir 10k dirençle vcc ye bağlanır) çalışırlar. çıkışlarından ne kadar akım çekeceği sana bağlıdır. Ledi dirençsiz bağlarsan yanar illaki. Genelde tek pin 50mA den fazla akım veremez. Sen neden deneme kartlarından başlamak yerine doğrudan entegreden başladın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?