Bu resimlerdeki motoru buldum sanırsam kendinden çıkışlı 3 fazı var biraz ellen cevirdiğimde 0.09 kadar ac volt alıyorum benim sorum ben bunun göbeğini taşlatsam mıknatıs döşesem oraya araç altarnatörü ile aldığımdan fazla alırım gibime geliyor sonrada dc e çeviririm onu sonuçta bu 36 oyuklu bir motor eski çamaşır motorlarından ve dc akımı eve taşıyana kadar ac akımı eve taşır daha yakın yerde dc e çeviririm olurmu uğraşmaya değermi ne dersiniz bu işlerle uğraşmış sevgili forum sakinleri.
ama tahmini 1.2 yada 1.5 amper veriyordur tahminimce.Üstdeki motoru ayarlayıp araç dinamosunun yerine koydum 65 66 wat ac çıkış aldım bunu köprü diyot ile dc akıma çevirdim oda 50-52 volt arası veriyor fakat araç lambası taktım köprü diyotdan çıkan + ve - uca sanki kısa devre gibi kablolarda ark oluşdu yakmadı lambayı ben direk bunu böyle aküye versem olmaz zannedersem akü şarj kontrol cihazı aldım mptt olmayanından onun gelmesini beklemeliyim zannedersem sonra amperini ölçeceğim
patlatmadan ziyade patlarken bir yanar sonra gümler bunda öyle olmadı hiç parlamadı bileO volt a araç lambası mı? Kesin patlatmıştır.
amacım ampul ile amperini ölçmekti tamda üstüne bastınız fakat durum böyle, yakmadı ama hiç olmazsa ampul içerisindeki o ince teli kızartabilirdi. 2 fazlı köprü diyotu (metal kasalı olan) + işareti olan yer ve çaprazı - den dc volt çıkışlarını aldım diger 2 ucada rasgele motordan gelen 2 kabloyu bağladım ampuller sağlam aküye takınca yanıyor tek seçenek motor onu yakacak amperi malesef üretemiyor.Lambayı taktığınızda motor devri düştü mü?
Lamba yanmıyor ise ya bu motor güç üretmiyor yada lamba arızalandı.
Aldığınız şarj regülatörünün maksimum giriş voltajına dikkat edin. Bu motor şarj regülatörünüzü yakmasın.
---------------------------------------
Ampül ile yaptığınız testte devreye paralel voltmetre ve devreye seri ampermetre takın ki ne güç üretiliyor ölçmüş ve görmüş oluruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?