20m lik düşü tahminim büyük bir su deposu ise ; bu işlerde motorun yüksekiği çok önemli ( 1m asağıda vy yukarıda olması) aynı motorun su debisini anornormal etkiliyor.Mümkünse küçükbir dalgıç mot. seni tatmin eder.
Peki kaynaktan su çukur dibine kadar nasıl hattan gelecek, arada pompa falan gözükmüyor . 10 metre kot farkı ve 40 metrelik mesafeyi kendi debisiyle yenebilecek mi ? Hadi oldu diyelim . Bu noktada 20 metre serbest düşüşle hız kazanan su bahçe hortumuna giriş yerinde mekanik zorlama yapmayacak mı ? Aslında termo dinamik kanunlarına da pek uymuyor projeniz . Şöyle ki hiç sürtünme olmasa suyun indiği çukurdan kendi basıncıyla çıkabilmesi lazım . Bu bile mümkün değil . İstediğiniz kadar kesit değiştirin . Siz indiği yerden daha da yukarı çıkmasını bekliyorsunuz . Bu free enerjinin de ötesi .Arkadaşlar merhaba,
Eklediğim resimde anlatmaya çalıştım. Suyu daha kalın bir boruya hapsederek çukura sifonlama yapacağım ve dipteki basınç farkından yararlanarak daha küçük çapta boru ile istediğim yere taşıyacağım. (kalın borudaki basıncı hem kaynaktan su çekmek için, hem de istediğim noktaya su basmak için kullanabilir miyim?)
Teoride mümkün gibi görünse de pratikte işime yarayacakmı tam emin değilim.
Sizin düşüncelerinizi de almak istiyorum?Ekli dosyayı görüntüle 63369
Peki kaynaktan su çukur dibine kadar nasıl hattan gelecek, arada pompa falan gözükmüyor . 10 metre kot farkı ve 40 metrelik mesafeyi kendi debisiyle yenebilecek mi ? Hadi oldu diyelim . Bu noktada 20 metre serbest düşüşle hız kazanan su bahçe hortumuna giriş yerinde mekanik zorlama yapmayacak mı ?
Bu arada bir şeyler üretmeye çabalayan çalışmanızı tebrik ederim . Yanlış ya da doğru hiç bir önemi yok .
Teşekkürler . Güzel bir bilgi sahibi olduk . Biraz bende araştırdım . Şu site çok güzel .Sihirli kelimeler "su koçu". Suya herhangi bir harici güç uygulanmadan kendi kütlesi ile irtifa kazandırma.
Yoktan iyidir misali, 7/24 az da aksa epeyce su taşır.Yalniz yüksek verimli bir sisteme benzemiyor sanki .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?