SU BOŞALTIM SİSTEMİ

ahmet17100

Üye
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
8
Puanları
1
5 litrelik bir cam kapdan diğer bir kaba su aktarmak istiyorum. gönderen kaptaki su bitince durmasını yada ben ne kadar basmak istersem o kadar suyu aktarmasını yani suyu ne kadar aktarıcagımı ben kontrol etmek istiyorum. akvaryum moturu alıp basmayı denemedım ama gercekleştirmedi sizin çözümleriniz nedir.portatif kücük motorlar arıyorum sistemin kuçük olmasıda benim için önemli, akvaryum pompası işimi görecegini düsündüm ama görmedi suyu basmadı bile en azından bir on off kontrolu yapabilecegim birsey iştiyorum.Değerli görüşlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkurler cok sağolun.
 
Cam silecek motoru uygun olur
 
Selamun Aleyküm
İhtiyaçların belirlenip uygun tercihlerle sonuca gidilmesi beklenir.
Basılması gereken su yüksekliği gibi bilgilerden maksimum basınç, aktarılması gereken su hacminin aktarma zamanına bölünmesi ile debi bulunup bu iki bilgiden gücü hesaplayıp, uygun motoru güçten başka devrini de (pompa iletimsel hacmi gibi bilgilerle tespit edip) seçmek gerekir.
Bu tasarım bilgilerinden başka basitçe araç silecek motorları, çamaşır-bulaşık mak. su tahliye pompaları gibi bilenlerin tavsiye edebildiği birçok çözüm bulunur.
Sistemin çalışma biçimi elektronik kontrollü(sensör etkileşimli, zaman ayarlı, belki uygun olmayabilir ama akış ölçerli, seviye basınç ölçerli vb), mekanik kontrollü(şamandıralı vb.) yapmak da tercih meselesidir. Su kapalı bir hacme basılarak, hacimde hali hazırdaki hava ve ya başka bir gazın basıncının artmasının tesbiti ile de sıvı aktarımı kontrol edilebilir.
Tüm bunlarda ihtiyacın ve imkanların bahsedilmesi olması gerekeni ve olabileni açıklamada, yol gösterme/tavsiyede faydalı olur.
Başarılar dileriz.
 
Arkadaşlarımın dediği gibi değişik motorlarla yapmak mümkün sizin modelin resimlerini paylaşsaydınız neden yapmadığını tartışırdık, imkansız değil, cam yıkama, pompa mtr, damacana pilli mtr, dalgıç pomp misali vb...
Kontrolü neye göre yapacağınıza karar verin; zaman kontrolü, aktarılan suyun seviyesi / "gönderen kaptaki su bitince durması" ....
Biz burdayız (Kontrolkalemi.com)
 
ALEYKUM SELAM,değerli bilgileriniz için cok teşekkur ederım ama su pompasının olmayaçağını anladık çunku sıvıyı su motorundan geçirirsek sistemin sterilitesini bozmuş olduğumuzun farkına vardık,ve hava pompası yardımıyla ancak yapabileğimizin farkına vardık,5 litrelik bir kapalı kaptan hava basarak seviyeyi yükseltip diğer bir kapa aktarmaga çalısmak tek çözümümüz olduğunu anladık,yukarıda dedigim gibi akvaryum pompasını denedik aslında olması gerekliydi ama basamadı gördük, yine o değerli görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum şimdiden teşekkurler ne tür hava pompalarını önerirsiniz benim tercihim küçük portatif hava pompaları aynı akvaryum pompası boyutunda portatif kücük bişey olması bizim için estetik açıdan epeyce önemli hava pompası( 200 milibar ile 400 milibar) arası işimizi kurtaracağını düşünüyoruz,şimdiden teşekkurler yorumlarınız bekliyorum.
 
Rica ederiz.
Sistemi tanımlayan bilgilere ulaşmış değiliz. Bunlar iletilirse daha efektif yardımcı olunabilir ve de direk olarak işin uzmanı bir üyenin katılımıyla uygun sonuçlara ulaşılabilir.
Güç-Debi-Hacim vb bilgiler temel olarak gereken, neden steril olması gerektiği ve çalışması ile ilgili bilgiler ise değerlendirilmesi gerekenler. Mesela hidrofor sistemleri ve su pompaları içme suyunda kullanılmaktalar. Kirli techizat ile yapılmış olan denemeler yanıltıcı olabilir.
Hava basma denince sıvılardaki pompa sözünün yerini kompresör alır. Bahsedildiği gibi techizatı tanımlama bilgilerine ulaşmış değiliz.
Kapalı kabın alt kısmındaki sıvı üst kısmından hava basarak yönlendirilebilir. Bu durumda sıvı seviyesi azaldıkça iç hacim arttığından iç kısım basınç artışı (diğer bir deyişle sıvı çıkış basınç artışı) için gereken hava miktarı da artacaktır.
Küçük buzdolabı kompresörleri incelenebilir, ancak sterillik açısından gerek kompresörden karışabilen gerekse de atmosfer havası içeriğinden (basınçlandırılma hali ve bu halde gerek birim hacimde daha çok içerik olması gerekse basınçla (gazların artan) çözünürlük değişimleri...) incelenmelidir. Basitçe araç tekerlek şişirme kompresörleri de incelenebilir ama sterillik açısından kimi zaman forumda mevzu olan hidrofor membran sistemleri benzeri sistemler ve ya iç kısımda şişirilen balon tipi uygulamalar düşünülebilir.
Ayrıca sıvıyı aktarmak için kabın birisi yukarı kaldırılırsa zaten diğerine akmaya hazır olur, belki en steril olanıdır..(Kaldırma işlemi iç kısımdan direk sıvıya (yukarıdan ve ya aşşağıdan) etkiyen bir piston ile de farklı olarak incelenebilir.) Yine kapta santrifüj vb çeşitli sıvıya temassız yöntemlerin uygulanması ile sıvı aktarımı incelenebilir.
Sorun çözümü için gereken bilgiler olduğunu, sorun çözülse de sonuçların paylaşılmasının faydasını hatırlatır;
Başarılar dileriz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…