Su seviye ve kontaklama için yardım

ironice

Üye
Katılım
4 Ara 2017
Mesajlar
39
Puanları
1
Yaş
29
Merhabalar forumdaşlar. Bir projem ile ilgili çalışmalara devam ediyorum. Bir su tankım var. Tankta ki su bittiği zaman 220v elektriği kesecek. Su tankınında dolumu yapıldığı zaman belirli bir seviyeye eriştiği zamanda bir ışık yakacağım. Bu konuda arduino vb. sistemler yerine daha analog çalışan sistemler arayışındayım. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Yorumlar için çok teşekkür ederim. Su tankım ortalama olarak 4.5 litre civarında. En 25 cm boy 15 cm ve derinlik 15 cm dir. Acaba belirltiğiniz ürünler depo fulken veya boşken ayrı ayrı kontak alabilirmiyim? Birde depo boşken direkt 220v elektriği kesecek depo ful olduğu zamanda şerit ledi yakacak acaba bu mümkünmüdür?.
 
İstediğiniz şeylerin hepsi mümkündür.
Ama bahsettiğiniz depo biraz depocuk gibi sanırım.
Boyut olarak küçük bir şamandıra arayınız.
Çift kontağı olursa iyi olur,
No:220 volt elektriği kesecek
NC:şerit ledi yakacak gibi.
 
Merhaba
deponun üst kısma 1 adet su seviye koboldu koyman gerekir. ve 1 adet 220v röle
 
Değerli üstatlarım öneriler için çok teşekkür ederim. Elektrotlu sıvı seviye rölesi olarak
Entes Ssrc-04 Sıvı Seviye Kontrol Rölesi
Satın alacağım. Ancak röleye bağlanan elektrotlara baktım çok büyükler. Ben 15 cm yükseklik için kontrol sağlayacağım. Acaba kendi ölçülerime göre elektrot yapmam mümkünmüdür? Elimde 3d yazıcıda mevcut. Kullanmam gereken elektrot teli bakır mı aleminyum mu olmalı ?
 
Aynı elektrodun, kendinize uygun boyutda ımal edin. Sevıye rölesi ile, yardımcı kontaktör veya röle cektirin, bunun acık ve kapalı kontaklarından ıstıfade edersiniz..
 


Seviye probu, Analog çalışır 4-20ma çeviriciden aldığın çıkışı plc nin analog modülüne gir, burda skala yapıp % olarak deponun doluluk oranınıngörür, atıyorum tankın %80 e ulaştığında fiziksel çıkışla motoru durdur.
İstediğin herşeyi yaparsın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…