Sulu aküyü jel aküye çevirmek

Taham

Üye
Şu şekilde bir ilan gördüm. Anladığım kadarıyla sulu aküdeki sıvı boşaltılıp temizleniyor ve jel sıvısı ile dolduruluyor.
Elimde 40-45A kulanılmış bir akü var. Eğer verimli alabileceksem jele dönüştürmek isterim. Aküyü kamp aktivitelerinde ve webasto çalıştırmak için kullanacağım.
Konu ile ilgili olarak danışmak istedim.
1. Jele dönüştürme metod verimli olur mu?
2. Aküyü boşaltıp doldurma nasıl yapılacak? Üst kapak sökülürse tekrar sızdırmaz bir şekilde nasıl yapıştırılacak? Sadece gösterge tıpasını sökmek yeterli olur mu? Aslında saf su ilavesi için de sökme işlemi düşünüyordum.

ben gerçek olduğundan bile emin değilim. hz google hiç bir bilgi vermedi.

Merhaba hiç uğraşma kimyasal bulacaksın kurşun plaklar yeniden yenilencek falan malzeme fiyatı pahalıya gelir bir tanıdık yoksa.
Sürekli kullanmıyorsan yeniden yenilen aküler var uygun yollu onlara baka bilirsin marka aküler şarj döngüleri fazla olduğu için yüksek fiyatlara satılıyor yerel isimlerde satılan yenilenmiş aküler var 60 72 ah al bir tane kafan ağrımaz 1100-1250tl civarlarında. Eskiyen aküleri yeniliyorlar içindeki kursun plakaları ve asitleri yeniliyorlar onlardan alabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…