System Identification Nasıl Yapılır?

korhan793

Üye
Katılım
1 Kas 2009
Mesajlar
44
Puanları
1
Merhaba;

Üzerinde çalıştığım elektromekanik sistemin transfer fonksiyonunu belirlemek için sistem tanımlama yapmak istiyorum. Fakat konuyla ilgili hiç bir bilgim yok. MATLAB, xPC Target dışında nelere ihtiyacım var ve nasıl yapıcam bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim.
 
bende biyolojik ve kısmen elektromekanik bir sistemim hepimizin olduğu gibi. birde identificationa sahibim ister adına dna de istersen tc kimlik numarası.

siz tam olarak hangi elektromekanik sisteme ne yapmak istiyorsunuz. açık açık konuyu detaylandırınki hayal gücümüzü çok zorlamayalım yardımcı olalım.
 
Metal bir gövdeden oluşan, pinyon dişli ve roller screw eyleyicileri (actuator) olan ve elektrik motoruyla tahrik edilen bir yapıyla çalışıyorum. Benzetim açısından örneğin bir tank sistemini düşünebiliriz.
 
tank gibi cihazın paletlerinin motorlarını pid kontrol ile sürmek istiyorsunuz doğrumu anlamışım.
 
Hayır. Tankın yoldaki hareketiyle ilgilenmiyorum. Tankın taret (döner gövde) ve silah (kalkar namlu) hareketiyle ilgileniyorum. Tank örneğini benzetim açısından verdim. Robot kolu desek de benzer bir sistem olurdu.
 
sen projeyi bir simitçiye anlatır gibi anlatırsan anlıycam. döner gövde yada bir actuatorun id ile ne ilişkisi var ya ben anlamıyorum yada bilmediğim bir konu. elektronik olarak nasıl bir beklentn var. 2 satır yerine parça parça hergün yazışmaktansa şöyle detaylı bir açıver konuyu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…