Merhaba arkadaşlar yorumlara baktımda bazı arkadaşlar nihayetinde bir filim gerçeklik payı yok neden bu kadar ciddiye alıyorsun vb. yorumlarda bulunmuşlar.Sayın arkadaşlarım çok iyi bilirlerki toplum mühendisleri kamuoyunu yönlendirmek istediğinde özellikle insablara cazip gelen görsel ve yazılı basını kullanarak herkesin bildiği bir yalanı zaman içerisinde hergün bilinçaltına mesaj göndere göndere bir zaman sonra algıların değişmesine yalan olanların gerçek,gerçeklerin yalan olduğuna toplumu inandırır.Filimden önce tarihi kayıtların bildirdiğine göre iffetli ,dindar ve hayırsever bir sultan olan HÜRREM SULTAN portresi özellikle genç beyinlerde tarih dersinde konu geçtiğinde tv de gördüğü "aşifte" ile hatırlaması ve öyle kalması ne kadar doğru ?Madem filim çevrilecek bizim tarihimiz tv. sahiplerine reyting rekorları kırdıracak binlerce konu ile dolu.Hem para kazan hemde nesillere tarihi doğru şekilde öğret hemde dünyaya kültürünü,tarihini tanıt.Ben bir İngiliz,birJapon,birÇinli veya daha başka köklü milletlerin filimlerinde tarihlerine karşı böyle lakayt ve seviyesiz küçük düşürücü yayın görmedim duymadım.Elbette hatalarımız vardır bunlarıda tarihten ders alma adına mutlaka işlemeleyiz ki bir daha aynıhatalar yapılmasın.Hepinize iyi günler dilerim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?