kullandığım malzemeler entegreler LA3600 ekolyzr entegreleri bir ara yapmıştım ihtiyaç olursa onları ordan sökmek istemem açıkçası.
zaten robotu kızım çoktan kreşine götürmüş orda çocuklar parçalamıştır. biranda aklıma geldi robotik konulu foruma bakıyordum espri olsun diye yapıverdim öylesine
insansı robot yapmaya çalışan insanların amaçllarını anlamıyorum. gerçekten işe yarıycak bir işe yarıycak bir robotu mesela mutfak işleri temizlik işleri ile ilgilenecek bir şey yapılsa tekerlekli olsada olur. sırf iki ayak üzerinde tutmak için yapılan gyro, accelerometer, imu, ünitesi , inverted pendulum yazılımı vs.. işlerini yapmak için bi dünya zaman ve donanım harcanıyor insansı olmasın işe yarasın yeter. insana benzese nolur benzemese nolur. show dan başka bir işe yaramaz. gerçekten işe yarıycak bir insansı robotu görmeye bizim örümüzde yetmez gibi geliyor bana. hisleri olmayan,kendi kendine karar veremeyen birşey ne işe yararki. kontrol edilen her cihaz robot ozaman. arabada,uçakta bir nevi robot ozaman.