Türkiye şokta!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Evet,yanlış duymadınız Türkiye şokta! Hayır,yanlış anlamayın,Türkiye Suriye'ye savaş filan ilan da etmedi,yalnızca bir hayvan skandalını yeni yeni yaşadı,hepsi o kadar..

Bir tv kanalında dün haberleri dinlerken inanım tüylerim diken diken oldu,insanlığımdan utandım.Bir evcil köpek evinde,güvenlik kameresına takılan görüntüler tüm Türkiye tarafından izlenirken,hayvanlara yapılan bu muameleden inanın çok üzüldüm ve kahroldum.

Size emanet edilen hayvanlara (Ki bunlar sokak köpeği veya şuradan buradan toplanmış sıradan,sahipsiz köpekler de değil) emanete hıyanet edip de,boks torbası muamelesi yapmanız,bir günah keçisi veya kendiniz için bir stres ilacı mı zannetmeniz,kendinizi insan zanneden,insanlıktan nasibini alamamış,bu davranışınızla köpekten de zavallı olabilen ve kendini insan zanneden insancıklar..

Kaldı ki,hayvanlara eziyet ve işkence etmek,dinen de büyük günahtır,bunu çok iyi bilerek ve bunun vicdan muhasebesini hiç yapmadan,zavallı bu hayvanları duvarlara çarpmak,kafasına ardı ardına tokatlar atmak,insanlığa hiç yakışıyor mu diye kendinize de hiç sordunuz mu?

İkinci ve bunun ardı sıra gelen haberde de,firma sahibinin,bu olaya adı karışan çalışanlarının işine son verdiği de duyuruldu.Ancak bu haber bile benim yüreğime bir su da serpmedi,sevgili dostlar,yüreğim hala buruk..

Acaba hangimiz daha çok insanız diye de düşünüyorum,insan görünümünde olan bizzat hayvan olan insanlar mı,yoksa "Evet abi,sen koruyucumsun,döversin de,öldürürsün de!!" dercesine başını sallayıp,hafifçe sesiyle sitem eden,inleyen ve haykıran zavallı hayvanın insan karşısındaki gerçek insanlığı,acizliği mi?

Olaydan sonra köpeğin sahibi ile yapılan röportajda şu cümleler de dikkat çekiyordu:

-"Ben köpeğimi emanet ettim,onlara güvendim,onlar da onu,adeta bir stres topu farzederek,ona o şekilde bir muamelede bulunmuşlar.Bu olaydan sonra şoktayım,böyle bir şeye inanamıyorum,bu olayı büyük esef ve üzüntüyle karşılıyorum" demiştir.

Hayırlı cumalar.Kolay gelsin.Saygılarımla.

Son düzenleme:
İnsan bazen insanlıktan çıkıyor işte ne yazıkki buradada insanlık sıfatından ayrılmış vahşi bir canavar(hayvan diyemiyorum bu insanlar hayvan bile olamaz ancak canavar tabiri onlara uyuyor) gibi hayvanlara eziyet ediliyor.Şiddetle kınıyorum canavar ruhlu insanları......

Evliyanın biri yolda giderken yanından sokak köpeği geçer. Cübbesi köpeğe değmesin diye eliyle toparlar.
Köpek dile gelir ve konuşur.
Köpek-Neden cübbeni sakınıyorsun benden, pisim diyemi ben bir dereye girip çıksam tertemiz olurum ama sende fikir ve akıl var 100 dereden geçsen bile arınamazsın.
Zat yaptığı hatayı anlar ve gel dost olalım der.
Köpek- Senin ambarın yiyecekle dolu benim ise yarına yiyecek kemiğim yok nasıl dost olabiliriz ki. der.

Arkadaşlar nedensiz hiç bir şey yoktur. Rastlantı diye bir şey de yoktur.
Allah bizi sınar ve bu sınamalardan geçemeyeceksek Allah bizi kahretsin yok olalım daha iyi...

insanlk kaybolmus

Bunlar haberi çıkan, ya çıkmayanlar... cezasıda olmaz şimdi bunların.

Evet maaesef ülkemde hayvana yapılan eziyetin işkencenin tecavüzün anayasada cezası yok. Hz. Peygambrimiz(s.a.v.) bile Cübbesinin üzerinde uyuya kalan kediyi uyandırmamak için cübbesin kesmiştir. Allah her şeyi görendir elbette cezasız kalmaz

Forum istatistikleri

Konular
129,689
Kullanıcılar
452,395
Son üye
gkmeens

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri