Türkiye de kurulu trafoların koordinat noktarını nasıl öğrenebilirim ?

cihan.g

Üye
Katılım
9 Tem 2013
Mesajlar
2
Puanları
1
Türkiye de kurulu trafoların koordinat noktalarını nasıl öğrenebilirim. (ada, pafta, parsel)
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Türkiye de kurulu trafoların koordinat noktalarını nasıl öğrenebilirim. (ada, pafta, parsel)

Neyi neden, sordugunu söylemeden acıklayıcı ek bilgi olmadan soruna cevap alamazsın. Öyle trafolar vardırkı askeri starejik noktalarda olabilir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu istediğiniz şu anda TEDAŞ veya Özel dağıtım şirketlerinde bile bulunmamakta olup yeni yeni GPS kodları alınarak sayısal haritalara dökülüyor.Ayrıca her bölge kendi trafosunun bilgisini alıyor ve buna milyonlarca para döküyolar.
Belki bundan 100 sene sonra tüm dağıtım şirketleri yeni ve eski trafo veya hat koordinatlarını almış, gerekli sayısallaştırmayı sağlamış ve halkın bilgilenmesi için açmış olabilir. Yani bayağı bir beklemen gerekli bu konuda.

Ayrıca TM-İM-DM lerden bahsediiyorsanız bir hattı izlemeniz yeterli olur olur.
 
enerji sistemleri mühendisliği öğrencisiyim aynı zamanda bir firmada iş öğrenmek amaçlı çalışmaktayım. Bu bilgileri araştırmak ve incelemek için bulmak istemiştim forumun bir bölümünde bu konu ile ilgili bir başlık okuyunca buradan destek alabileceğimi düşündüm. Söylemiş olduğunuz gibi stratejik noktalarda da trafolar vardır ve açıklanması uygun değildir. Bu konuda maksimum bilgi ve araştırma yapabileceğim bir adres var mı acaba ? İlginiz için teşekkür ederim. (sayın zeybek)

Bazı trafoların bulundugu ada parsel pafta numaraları bilinen merkezi yerlerde bulunabilir diye düşünmüştüm. TEDAŞ ve Özel Dağıtım şirketlerinin ilgilenmiş olduğu kısımların daha detaylı bir kısım olabileceğini düşünüyorum. Bu konu ile ilgli bilgi alabileceğim hiçbir merci yok mu acaba. İlginiz için teşekkür ederim. (matador1071)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bu bilgileri size hiçbir kurum yada kurulus vermez. sonucta trafo merkezleri stratejik oneme sahiptir bir bakıma ..
 
Bu bilgiyi hiçbir firma vermez. irili ufaklı trafoların sayısı da belki yüzbinlercedir. Büyük merkez ve şalt sahaları zaten başlı başına stratejik öneme sahip yerler. Ama genel olarak büyük indirici merkezlerin nerelerde olduğuna dair EÜAŞ ın bir haritası vardı galiba.

Mühendislik açısından hiçbir işe yaramayacak böyle bir bilgiyi neden ısrarla istiyorsunuz. Koordinatlara bakarak neyi araştırıp, neyi inceleyeceksiniz?
 
154 kv ve üstü trafo merkezlerinin konumları EPDK sitesinde vardı sanırım. Google Maps üzerinden gösteriyordu. Başka bir bakanlık da olabilir. Bulamazsanız bilgisayara geçince link gonderirim.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk 4 Beta ile gönderildi
 
Koordinatlarını kendin çıkarabiliyorsan bizimle de paylaş...
 

Ekli dosyalar

  • TR enerji haritası.rar
    121.5 KB · Görüntüleme: 263
Bilgisayara geçince baktım da EPDK sitesinde değilmiş bahsettiğim harita. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın sitesinde imiş. http://www.enerji.gov.tr adresine girdiğinizde üst köşede Enerji ve Tabii Kaynaklar Haritası diyor, oraya tıklıyorsunuz. Açılan pencerede de Harita Araçları'na tıklayıp orada Elektriği seçip diğer seçeneklerdeki tikleri kaldırıyorsunuz. Hatta rahat görünüm için Elektrik altında da tek Trafo Merkezleri diye seçerseniz daha rahat olabilir.
Koordinat olarak vermese de verileri ihtiyacınız olan trafo merkezlerinin koordinatlarını kolayca bulmanıza yardımcı olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,879
Mesajlar
921,257
Kullanıcılar
451,013
Son üye
y0021200

Yeni konular

Geri
Üst