taşerondan kablo sipariş ederken

halhal

Üye
Katılım
19 Haz 2016
Mesajlar
325
Puanları
1
Yaş
41
merhaba,
faz kesiti 95 mm2 olan kablo siparişi verildi. acaba 5*95 kablo bulunur mu? genelde 3*95+70 bulunmakta ve nötr kesiti ufak seçilmekte. bu durum daha sonra yeni arızalara sebebiyet vermekte. 5*95 var ise ondan sipariş edesim var yoksa 5 * (1*95) seçeceğim. bu konuda önerilerinizi rica ederim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bu kablo ıle, motor tesisatı beslıyecekseniz, zaten nötr kullanılmaz, aydınlatma vs. gibi tesıs ise, dengeli beslemlerde nötrden akım geçmez.Nötr ve topraklama için daha büyük kesit görüşünüz nedendir.
 
değerli üstatlar,
almış olduğumuz eğitimlerde nötr kesitinin düşük seçilmesinin harmoniklere neden olacağından nört kesitinin düşük seçilmesinin yanlış olduğu, hatta mümkünse büyük seçilmesi gerektiği söylendi
 
kablo üreticilerin kataloglarını karıştırmak lazım. eğer kataloglarda yoksa firmalara telefon ile ulaşarak özel üretim yaptırabilirsin. belirli bir metrajın altında özel üretim yapmıyorlar.
yada
4x95mm2 ve 1x95mm2
3x95mm2 ve 2x95mm2
gruplarla da çözebilirsin.
 
5x95 kablo yerine piyasada daha rahat bulabileceğiniz 4x95 mm2 kablo ve topraklama için de 1x95 sarı yeşil izoleli kablo kullanabilirsiniz. İlle de 5x95 mm2 kablo kullanmak istiyorsanız kablo üretici firmalarla görüşebilirsiniz. Çünkü bu kablo üretim standardı dışı olup, özel üretime girer.
 
ancak bu şekil olur ...
 
değerli bilgiler için teşekkür ederim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…