Tadilat

z_3696352

Üye
Katılım
20 Eyl 2010
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba arkadaşlar .Bir kamu binansının elektrik tesisatını komple değiştirmeyi düşünüyoruz .Elimizde bi proje falan yok.Ben kabaca mimari , tesisat ve kolon şemalarını kabaca çizdim.Trafodan alınan bir havai hat ile bağlı iken şimdi bu besleme hattını kullanılmıyor , zaten hurda olmuş .Bu besleme hattını nasıl bağlarım tedaş dan problem çıkarmı ?Bir tadilat projesi gerekirmi ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bina aboneli ise tedaşta abone dosyası içinde ilk proje vardır. güç artımı %20 yi aşmıyorsa tekrar tadilat projesi çizilip onaylatılmasına gerek yok. güçlerinde değişme yok ama branşman alınacak noktanın değişmesi söz konusu ise tedaşa enerji müsaadesi için dilekçe yazılması gerekir. Tedaşın uygun gördüğü noktadan besleme yapılır. Kolay gelsin.
 
teşekkür.Peki eskiden havai hat ile besleme alınmış şimdide aynı şekilde havai hat kullanılabilirmi?yoksa yeraltı kablomu kullanılacak?Kablolar hangi cins olmalı?
 
müsaade yazısına göre hareket edersin. yer altı kablo 80cm derinliğe özel durumlarda 40 cm derinliğe gömülür talep gücüne ve mesafeye göre kesit alınır. bakır yada alimünyum. fakat yer altına kablo döşeme işi maliyetlidir. havai hat için de 2 tercihin var birincisi izoleli alpek diğeri ise çıplak alimünyum iletkenler. her 4 seçeneğin maliyet hesabını çıkarıp uygun olanı tercih edersin. kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,069
Mesajlar
922,988
Kullanıcılar
451,348
Son üye
omar1233

Yeni konular

Geri
Üst