Ekli dosyayı görüntüle 30711
devre bu şekildeydi konansatör olarak olarak 35v 1000uf kullanım bu trafo çalışırken enerjiliyken çıkışı 16v veriyor yaptığım devreye bağladığımda kondansatör bacaklarına 14v düştüğünü görüyorum
teşekkürler hatam büyük bir ihtimal kondansatör kutuplarından kaynaklanıyor yanlış bağlıyordum büyük bir ihtimal hiç düşünmemiştim kondansatörün patlaması normal yani kutubunu yanlış bağladıysam düşenemedim ayrıca 1k 1w direnç bağlıyacağım yardımlarınız için teşekkür ederimMerhaba.
16v ac çıkışlı bir trafoda 14v dc okumanız hata.ya ölçü aletiniz bozuk yada diyotlardan birisi ters olabilir.16vac çıkışından ortalama 18-20v dc regülesiz gerilim çıkar.aslında 16vac oto teyibi için yanlış trafo seçimi.13.8v dc den sonrası ototeyipleri için sakıncalıdır.kondansatörün sürekli patlaması ters polarize kullanmadan veya hatalı üretimden kaynaklanabilir ancak.gerilimi sınırlamak için kondansatöre paralel 1 kilo ohm 1w direnç bağlayın.
bir şey daha sorcam bu devrede sizce 1000 uf 35v kondansatör uygunmudur sizceMerhaba.
16v ac çıkışlı bir trafoda 14v dc okumanız hata.ya ölçü aletiniz bozuk yada diyotlardan birisi ters olabilir.16vac çıkışından ortalama 18-20v dc regülesiz gerilim çıkar.aslında 16vac oto teyibi için yanlış trafo seçimi.13.8v dc den sonrası ototeyipleri için sakıncalıdır.kondansatörün sürekli patlaması ters polarize kullanmadan veya hatalı üretimden kaynaklanabilir ancak.gerilimi sınırlamak için kondansatöre paralel 1 kilo ohm 1w direnç bağlayın.
ben n4007 kullanmıştım ama sizce ne kullanmam lazım yani 4-5 A dayanabilecekAyrıca şunuda söyleyelim.
1N4001 diyotlar maksimum 1 amper geçirebilecek kapasitededir. Oto teybiniz bu amper değerinden çok üstünde akım çekmek isteyebilir. Ayrıca olması gereken voltajınız 12 - 14 volt arasıdır. Keza transformatörünüzde teybi besleyecek güçte olmalıdır. Ortalama bir teybin çıkış gücü 30 watt deseniz en az ortalama 3 - 5 amper verebilen bir güç kaynağına ihtiyacınız var. Ha derseniz ben sesi açmam o zaman başka. Dinlemeden de teybi bu diyotlarla çalıştırabilirsiniz.
Uyarmak istedim.
ben n4007 kullanmıştım ama sizce ne kullanmam lazım yani 4-5 A dayanabilecek
Malzemelerimi netten getirtiyorum bulunduğum bölgede bir pirizi bile zor buluyoruz kondansatör6 amperlik diyot kullanabilirsiniz.
Malzemecinize söylediğinizde verecektir. Resmi aşağıdaki gibi tombul bir diyot. Adı "6A100" dür. 35 - 45 kuruş bişey.
teşekkürler kararsız kalmıştım 2200 buldum artık onu alacağım teşekkür ederim sizide meşgul ettimNettende rahatlıkla bulabilirsiniz. Kondansatör olarak 35 volt 1000 mF yada varsa 2200 mF bulursanız daha iyi olur.
teşekkürler kararsız kalmıştım 2200 buldum artık onu alacağım teşekkür ederim sizide meşgul ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?