Tanımlamam Gereken Devre

çehzat b

Üye
Katılım
27 Ara 2013
Mesajlar
2
Puanları
1
bu sistemin ne oldugunu nerede kullanıldıgını öğrenmem lazım anlayan arkadaslar yardımcı olursa cok sevinirim.şimdiden teşekkürler
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.jpg
    11 KB · Görüntüleme: 67
ağırlık sensörü ,tartı ?
 
ben de öyle düşündüm hassas terazi aklıma geldi benim de fakat yandaki devredeki Tact ye anlam veremedim sıcaklıkla alakasını kuramadım bu yüzden de emin olamadım. projemde sadece bu kısım kaldı buna da sizinde fikrinizle ağırlık sensörü ya da dijital terazi gibi bir acıklama yapcam artık cok teşekkür ederim cevabınız için. son olarak Tact ile baglantısı nedir sıcaklıkla yani bilginiz varsa onu da anlamıs olurum en azından. teşekkürler tekrar
 
Selamun Aleyküm
Bu tip sorunlarda meseleye hakim olanlar direk yanıtlayabiliyor ama acizane yazalım.
Pojenin ne olduğu vb bilgiler sunulursa, bu sistemin sadece resminden değil diğer alakalarından da ne olduğu hakkında fikir edinilebilir.
T act; T actual olarak o kısmın sıcaklığını ifade eder görünmekte. Vi de ( dalga gibi görünen çizgiler kablo olsa gerek)gerilim farkını düşündürmekte. Bu halde elektrik-sıcaklık ilişkisini düşünmemenin imkanı olmasa gerek. Ayrıca bir de direnç çiziminin olması ısının üretildiğini düşündürmekte.
Elektrik ile sıcaklık; termokapl(thermocouple) ekipmanı ile sıcaklık değişimlerinin küçük bir elektrik akışına sebep olması ile termokapl ın bulunduğu kısımda elektrik yorumlanarak tesbit edilmektedir.
Bir ısıtmanın olduğu düşünülebilen sistemde ısı ile genleşme belki ilk akla gelendir. Plakanın üzerinde durduğu küçük ayak biçimindeki parçalar ve ya içlerindeki akışkan belki ısı ile genleştiriliyordur.
Üzerine ağırlığın binmesi ile içindeki akışkandaki sıcaklık artışını kısa sürede tesbit eden bir sistem de olabilir(ama ısı transferi vb sebeplerden hassasiyetinden pek bahsedilmez. Hele bir kısım zaman içinde zaten sıcaklık dış ortama eşitlenmiş olur.)
Parça üzerinde "d" yer değiştirme ibaresi sadece elektrik-sıcaklık değil aynı zamanda yer değiştirmeyi de işin içine katmış oluyor. Yönün yukarı doğru olması ise çıkışın bir hareket olduğunu düşündürüyor.
Web de resim arama imkanı ve ya bir yolu var mıdır bilmiyorum, varsa aratılabilir zira yoksa da resim aratmanın da yolunu türetmek gerekir.

Başarılar dileriz.
 
Basınç artarsa direnç azalacak gibi bir yapı var. Direnç azalınca akım artacaktır çıkışta.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…