Arkadaşlar Elektirik faturası fesabında en önemli hanelerden biri tarife kodu olarak geçen hücredir. Daha önce örnek Elektrik faturası olarak yayınladığım belgede tarife kodu "5.01.8.0" olarak yazıyordu. Bunun anlamı çift terimli (demantlı) ve çok zamanlı (puantlı) OG den öçüm yapan abone anlamındadır. Bu faturada demant hesabı yapılır Aktif hesabı yapılmaz puant hesabı yapılır. OG ölçüm olduğu için trafo kaybı yoktur. Tarife kodu hücresinin altındaki hücrede de Abone grubu yazar bu tesis için abone grubu köy sanayii dir dolayısıyla % 0,5 tüketim vergisi de yoktur.
Bu iş için özel başlık açıyorum. Sanırım tüm türkiyede (TEDAŞ'a bağlı kurumlar) ayni kodları kullanıyor. İsterseniz bu konuyu bu başlıkta inceleyelim. Ne nereden geliyor daha iyi anlaşılır.
İlginiz, isteğiniz ve katılımınız doğrultusunda konuya devam edilecektir. saygılar.
Bu iş için özel başlık açıyorum. Sanırım tüm türkiyede (TEDAŞ'a bağlı kurumlar) ayni kodları kullanıyor. İsterseniz bu konuyu bu başlıkta inceleyelim. Ne nereden geliyor daha iyi anlaşılır.
İlginiz, isteğiniz ve katılımınız doğrultusunda konuya devam edilecektir. saygılar.