Tarifeler hakkında

phase

Üye
İletim şalt sahalarının dağıtım şirketinin kullanımındaki OG baralarına özel hattı ile bağlı tek bir tüzel kişi durumundaki kullanıcılar .

Biz tedaşın köşkünden kendi yer altı hattımız ile elektrik alıyoruz acaba tarifede bu guruba mı gireriz?(Keni trafolarımız mevcut)

iletim şalt sahaları: indirici merkez, yani TEİAŞ'ın kontrolünde olan, TEDAŞ ve özel fiderlerin olduğu yer.

Eğer enerjiyi bu indirici merkezden kendin kesici koyarak tesis ettiysen abone grubun buna dahil olacaktır.

Eğer TEDAŞ'ın bu baralardan beslenen bir köşkünden enerji alıyorsan abone grubun bu olmayacaktır. Abone grubun "Diğer Tüm Dağıtım Sistemi Kullanıcıları" içinde olacaktır.

Bunun mantığı şu olsa gerek. TEDAŞ tüketiciye elektrik sağlamakla görevli bir kuruluş. Eğer sen iletim şalt sahasından yani indirici merkezden itibaren bu tesisi yaparsan, TEDAŞ'ın yapması gereken hattı yapıp masraf yapmış olacağından, o masarafa mukabil tarifen daha ucuz oluyor.

Teşekkürler .Birkaç şirketin kullandığı bir köşkten alıyoruz ve kesicimiz orda mevcut malesef

Diğer şirketler havai hat ile alıyorlar köşkten fakat biz xlpe ile alıyoruz köşkten itibaren.Köşkten sonraki hattı tedaş mı sağlıyor yoksa tüketicimi yaptırmak zorunda

Her masrafı, ihiyaç sahibi karşılar.Malzeme ve montaj size aittir.İletim şalt sahası demek,154
kv şalt sahası demektir.Siz,Tedaş TR. merkezinden aldığınız için," diğer tüm kullanıcılar " sı-
nıfından alıyor olmanız gerekir.

Aynı güçte 2 fabrika beslenecek olsun. fabrikadan birinin mevcut OG hattına uzaklığı 50 metre diğerinin 1000 metre olsun. Şimdi 2 fabrikayı kuracak olan yatırımcı eşit şartlarda işletme kurmuş olur mu? Adalet mülkün temelidir diyoruz ama hiçde adil olmayan yukarıdaki uygulamayı yıllardır yapıp duruyoruz. Şu ana kadar yukarıda bahsettiğim şekilde işlerin yapılmış olması onun doğru yapıldığı anlamına gelmez. TEDAŞ gerekli yatırımları yaparak herkese enerjiyi sağlamalıdır. hangi birine TEDAŞ enerji sağlayak sorusunun cevabı yukarıda sn Fahri'nin cevabıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…