Tarihi Multimetre Yardım...

XDiscovery

Üye
Değerli forum üyeleri selamlar,

Hurdacıdan bulduğum şu

multimetreyi canlandırmaya çalışıyorum fakat ne direnç ne de voltaj ölçebildim....

İç kısımda bozulabilecek doğru dürüst parça dahi yok...

İç kısmı şu şekilde ;

Dikkatimi çeken ise devre kısmında

CK6418 isimli parçanın yerinde olmaması.....Bu parça nedir arkadaşlar ? Ohm ve Volt ölçmede bu elemanın görevi nedir ? O olmadan olmaz mı ?

Cihazın komple devresi ise şu şekilde ;

Bu cenaze canlanabilir mi arkadaşlar ? Yoksa 2 kürek toprak atıp bıraksak mı ?

O parça şemada belirtilen vakum tüp (triod sanıyorum).

o parcanin arkasinda coklu soket varmi?

Anladigim kadariyla da x2 terminalinden besleme voltaji veeilmeli. Aciklamada 1.5 volt 3 volt ve 45 volt gerekiyor.

bahsi qgecen lamba diyot yada transistor gibi calisan bir parca. Lamba yoksa modifiye etmeden calisacagini sanmam.

Emin olmamakla birlikte sinyal güçlendirici transistörün eşdeğeri, bu olmadan olmaz. 5 pinli beyaz renkli sokete girecek.

Öncelikle cevabınız için teşekkürler.

Evet hemen yanında 5 pinli bir giriş var.

Peki hocam voltaj ölçmek için bu parçaya ne gerek var ki ?

Nasıl modifiye edebiliriz bunu

Emin olmamakla birlikte sinyal güçlendirici transistörün eşdeğeri, bu olmadan olmaz. 5 pinli beyaz renkli sokete girecek.
Hocam cevabınız için teşekkürler. Evet soket var. Peki bu olmadan ne yapabilirim ?
Ebay da 10 $ yazmışlar. Aliexpreste yok. Ebaydan da zaten alışveriş yapamıyoruz .
37 tl vermeden en azından voltaj veya direnç ölçecek şekile sokamaz mıyız bunu ?

Amacım tabiki bunu kullanmak değil ama en azından çalışır vaziyette kenarda süs olarak tutmak
Lanet olsun içimdeki hurda sevgisine....

Sn.arkaplan , cevabınız için teşekkürler. Datasheet ini bile bulmuşsunuz . Bunu almadan bir şeyler yapmanın mümkünatı yok mudur hocam ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…