Tb6600 sebepsiz yere calışmamaya başladı

Hepsinden adetli olarak patlatan biri olarak @Suat_Korkmaz 'a katılıyorum.

Patlamış TB6600 ile patlamamış TB6600 arasında görüntü ve koku itibariyle hiç fark yok. Yani ölmüş olsa da bazan farkedilemiyor.
Hadi ya peki herşey normal çalışırken ne oluyorda birden bozuluyor daha 2 hafta falan oldu alali 3A motor bağlıydı bu sistemi teslim edince böyle sorun çıkarmasından korkuyorum

Fazla bir eleman yok zaten üzerinde elemanları ölçmeye başla. Onun meşhur bir transistörü vardı. Onun nasıl ölçüleceğini bul onunla başla.

Fazla bir eleman yok zaten üzerinde elemanları ölçmeye başla. Onun meşhur bir transistörü vardı. Onun nasıl ölçüleceğini bul onunla başla.
peki kardeş driver baglıyken elle motoru döndürüyordum en son driverde ışıklar yanıp sönüyordu bu bir zarar vermiş olabilirmi

Anlayamadım ki.. Bence o transistor yanmıştır. Genelde oradan bozluyor. O da zaten pahalı bir transistor.

Anlayamadım ki.. Bence o transistor yanmıştır. Genelde oradan bozluyor. O da zaten pahalı bir transistor.
Motor reduktorlu bir motor karta Elektrik vermedigimde ve motor milini el ile cevirdigimde power ledi yanıp sonuyordu bunun bir zarari varmı diye soruyorum

Step motorlar aynı zamanda bir dinamodur. Çevirdiğinizde çıkışlarına led filan bağlarsanız yakar. Çok yüksek akım olmasada.. Sanırım ledlerin yanması bundan kaynaklıdır. Zararı olmuş mudur? bilemiyorum. mantığını pek bilmiyorum.

Forum istatistikleri

Konular
129,834
Kullanıcılar
452,662
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri