TCP/IP destekleyen Simatic Controller

Mustafa ben biraz araştırdım.Vipa piyasada değişik yorumlanıyor.Olay 25 sene evvel siemens in s7-300 ün geliştirilmesi ve bir ürün olarak gelmesi için ar-ge işini vipa ya veriyor.Daha sonra ürün tam olarak çıktığı zaman lisans anlaşmazlığı ve tehlif hakları problemleri çıkıyor.Siemens tüm Almanya'da ağırlığı olan bir şirket olarak lisans Siemens'de kalıyor.Bunlardan dolayıda Vipa s7-300 eş değer plc ve ünitelerinin üretiminie başlayıp piyasaya satıyor.Siemes' de anladığım kadarıyla yan firma gibi şeyler söyleyip hiçbir şekilde kendi yaptığı projelerinde kullanılmasada ve hiç bir şekilde izin vermesede firmanın varlığını sürdürmesinde stratejik olarak bir sakınca görmediğinden vipa s7-300 alternatifi olarak satıyor.
Siemens'de herşeyde maliyetlere bakar.Siemens'in kendi üretim fabrikalarında Wago I/O' lar kullanıldığıda bilinmekte.Tehlif hakkı olan birşeyde Bildiğim kadarıyla 3 değişiklik yetmekte ve Avrupa'da tehlif hakkı 10 seneyi geçdikten sonra firmanın itirazları olmaza aynı ürünü belli bir bedel ödeyerek üretiminide yapabilmektesin.Vipa'da bunun gibi kurallardan da yararlanıyor olabilir.Çünkü Vipa plc satmaya 2000'li yıllarda başlamış gibi.Çünkü daha önce 20 senelik makinalarda veya Avrupadan gelen makinaların hiçbirinde Vİpa görmedim ben.Bazı rus Forumlarında bile 2003-2004 yıllarında adı geçmeye başlamakta.Ama s7-300 bildiğim kadarıyla 95'li yıllarda Almanya'da ilk versiyonları görülmüş.

Vipa 20 sene önce varmış doğru ama plc üretici olarak değilde PLC AR-GE firması olarak.Plc üretimi ve satışının ne zaman başladığı önemli.

Vipa siemens için iyi bir alternatif ama fiyatlar beklendiği gibi s7-300 ün yarısı kadar'da değil.Ama kullanılır.
Benim merak ettiğim Vipa'nın Almanyadaki sitesinde.Türkiye satış ofisi Robosistem gözüküyor bu biraz kafa karıştırıcı yada bir hata bilemiyorum.


Milestones

1985 - Foundation of VIPA GmbH by Mr. Wolfgang Seel
1988 - First Inrack-PC for the SIMATIC from Siemens in the world
1990 - Focusing on hardware components
1995 - First TCP/IP processors for the SIMATIC in the world
1996 - Introduction of the first own PLC system - System 200V
1997 - Foundation of ASIC design centre
2000 - Move to new headquarter in Herzogenaurach
2001 - Introduction of the Micro-PLC-system - System 100V
2003 - Development of SPEED7 technology - the fastest Hard-PLC in the world
2005 - Development of the VIPA Touch Panel Family
2006 - Expansion of floor space
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
arkadaşlar ben vipa kullanıyorum ve 315-2dp'yi internete bağlayarak laptopumla wireless olarak PLC'ye bağlandım ve online'de programı izleyebildim.Gerçekten mükemmel bir sonuçtu.Ayrıca S7-300den çok daha hızlı(2ms).DO,DI,AO,AI gibi kartları da S7-300 lerle birebir uyum sağlıyor veya o modüllerden çıkarıp vipadan takabiliyorsun....
 
Sayın canerland;
Çok teşekkür ederim.Biraz değil baya araştırmışsınız.
Ben de sitesine baktım.25 değil 20 yıllık bir firma yazıyor.Milestone bakarsak 23 yıllık.Neyse bu kısmı önemli değil.Bana çok ilginç gelen S7 nin 25 yıl önce tasarlanmaya başlaması.Ya da o kadar eski olması.Bu garibim mustafa usta ve onun garip okul arkadaşları,PLC nin adını duyuyordu sadece.Ben işe istanbulda başladığımda makinalara bakıyorum.Müdürüm anlatıyor.Vayy diyorum,teknoloji ne kadar ilerlemiş.Üretim tarihine bakıyorum.1980 Ben daha teknolojinin neresindeyim
PLC den bahsetmiyorum bile.Ve maalesef 80 li yılların ithal makinalarının yaptığı şeyler,hala bazı yurdum makinalarında kullanılmıyor.Özellikle koruma önlemleri.
Ben konuyu şundan dolayı didikledim.Siemensin AR-GE si anlatılanlara çok gelişmiş.Efendim şu kadar AR-GE mühendisi,yılda şu kadar buluş.Acaba dedim siemens firması da gerekli hallerde teknoloji desteği alıyor mu?Merakım bundandı.
 

CPU312SC ile de internet üzerinden PLC ye bağlanılabiliyormu acaba.
 
arkadaşlar vipa plc için otes le uğraşmayın başka yerden fiyat alın..
ben s7 300den vipaya geçmek istedim ama saçma saçma şeyler istediler ve fiyat teklifini vermediler
hesap bilgilerini vermiyorsan fiyat ta yok
 
ben şunu anlamıyorum buiş ciddi siemens kullanmam lazım ...ne demek ..wago merdiven altı üretim falan değil. ki ben siemens sistem entegratöründe 5 yıl çalıştığım halde söylüyorum.
iş bilen hertürlü malzemeyle işini çözer..
 

wago nun kalitesi bana göre tartışılmaz bir şey fakat hem malzeme hem de teknik destek açısından wago değilde siemens tercih edilir ve bir şeye alışınca değiştirmek kolay olmuyor..
örneğin elimin altında her marka ve model plc var wago dan mitsubishi ye kadar ama siemensin yeri çok farklı
 
alışkanlıklar evet.
siemensin plc si güzel yazılımı kullanımı kolay.
ve siemens her alan da iyi değil.
ama diğer markalarlada çok ciddi projeler yapılıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…