Tek faz start stop ile ilgili bir sorum var

Turgay abi ser veriyor sir vermiyor.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

o role her enerji geldiğinde kontak değiştirir kapalıysa acık acıksa kapalı duruma gecer işletmelerde genelde ayak pedalıyla çalışan makinalarda kullanılıyor kumandayı kontrol etmek için yani suat arkadaşım bunu kullanacaksan tek buton kullanacaksın sadece butona faz gir cıkışını rolenin bobin ucuna gir kontak ucları her basmaya gore ac kapa yapacaktır

o role her enerji geldiğinde kontak değiştirir kapalıysa acık acıksa kapalı duruma gecer işletmelerde genelde ayak pedalıyla çalışan makinalarda kullanılıyor kumandayı kontrol etmek için yani suat arkadaşım bunu kullanacaksan tek buton kullanacaksın sadece butona faz gir cıkışını rolenin bobin ucuna gir kontak ucları her basmaya gore ac kapa yapacaktır
Him triger röleymiş , Suat senin işini görür bu

Start-stop butonu, monofaze 220VAC (Faz-nötr) akım geçirecen dimi? Yoksa trifaze mi? 380VAC

Teşekkürler. Fotoğraflarda görünen anahtarı kullanacağım.

Evet yeşil NO, kırmızı NC kontaklı. Ortadaki de ışık. Yeşile basınca yanacak. Bunun bir tarafına şebekeden gelen nötr hattını doğrudan bağlayacağım. Diğer tarafına da kontaktörden faz kablosunu çekeceğim sanıyorum.Ekli dosyayı görüntüle 35336 Ekli dosyayı görüntüle 35337 Ekli dosyayı görüntüle 35338 Ekli dosyayı görüntüle 35339

ışık için nötr çekmen yeterli fazı start butonun çıkışından alman yeterli kontaktör çekilidi olduğu sürece start butonun çıkışında faz var zaten

Monofaze. Sebekeden gelen ac elektrigi kapatip acacak.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Şemadaki gibi kablolamayı bitirdim ve denedim. Çok güzel çalışıyor. Son olarak ışığı halledeyim dedim. Güzelce kabloları bağladım. Start'a basınca ışık çok parlak yandı ve patladı. Meğerse 24v imiş. Ben 220'yi verince patladı haliyle. Neyse ki modüler bunlar. Sadece orta ışığı alıp değiştirebiliyorum.

IMG-20161211-WA0012.jpeg

O kadarda nazarlık olsun sayın Suat onu neon lamba ile değiştirip 220 volt olarak kullanabilirsiniz.

Elinize sağlık.

Forum istatistikleri

Konular
129,834
Kullanıcılar
452,660
Son üye
sari59

Yeni konular

Geri