Tek faz start stop ile ilgili bir sorum var

Kutusunu acamadim ki.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Ortadaki parca ne olabilir sizce?

IMG_20161211_193721.jpg

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Bir çeşit SMD Sigorta gibi. Eğer öyleyse sigortayı söküp yerlerini lehimle birleştirip kullanabilirim.

Ortadaki parça direnç. görebildiğim kadarıyla en uctaki led. ledin 24 volta yanmaması için akım sınırlama voltaj düşürme görevi sağlıyor.

Hayır kullanılmaz. ilk resimde 14 ma akım limiti okudum. bu bir direnç ve akımı sınırlayarak ledi koruyor.

O zaman oraya ufak bir direnç lehimleyip deneyeyim. Çalışmazsa önemli değil. Nasılsa yenisini sipariş ettim.

R=V/İ

22/0.018 = 1222 ohm çıkıyor. 1.2 k ohm bir direnç kullanabilirsiniz. biraz wattli görünüyor 1/2 wattli bir direnç uygun görünüyor.

Kaba bir hesapla.

@serkan_48 bir sıfır eksik mi hesapladın, ben 220 de red led yakmak (farklı yöntemler var) için 120k kullandım, gördüğüm bir şemada 56k ve 1n4007 görmüştüm. Düz yanmasını değil de kırpmasını istiyorsan biraz vakit alır ama bulunur ve de o parça gövde içine elemanlar sıar :).

Ya pardon.. Aklım orjinaline gitti. Yani üzerinde yanan arızalanan direnci hesapladım. Hesapladığım direnç takılırsa devre 24 volt olarak çalışır.

220 volt için verdiğim direnç değeri çalışmaz. Hesabım 24 volt için yapıldı.

@by lent uyarı için teşekkürler. Verdiğiniz değerleri bir denemek lazım. Dediğiniz gibi en az bir diyot ve yüksek omajlı seri bir direnç kullanılmalı.

Saygılar.

Şu anahtarların ışıkları 220v AC ile çalışıyor. Elimde bir tane vardı. Işığını söküp yanan ışığın yerine taktım. İdare eder şimdilik.

Şu anahtarların ışıkları 220v AC ile çalışıyor. Elimde bir tane vardı. Işığını söküp yanan ışığın yerine taktım. İdare eder şimdilik.
Led gibisi var mı eskiden sevmezdim çok zayıf cansız yanardı, biraz bilgim arttı başka renkte yananları gördüm neonları da sevdim ama ledin artıları fazla :).

Forum istatistikleri

Konular
129,834
Kullanıcılar
452,660
Son üye
sari59

Yeni konular

Geri