Emirxx58
Üye
Sevgili forumdaşlar öncelikle merhaba. Bu konuyu açanları gördüm açıkçası fakat yapanlar sorun yaşamamış. Konu şu ki elimde asus zenfone 5 model telefon var. bu telefonun bataryası öldüğü için kenara koymuştum. Elimde bir kaç adet batarya var. telefonun bataryasından sökmüş olduğum devre duruyor (sanırım bu bataryanın bms devresi). Elimdeki bataryalardan 6000maH olanı bu devreye bağladım ve telefonu açtım (pilin voltajı 3.89 civarıydı) pil yüzdesi %60 gözüküyordu ( telefonun kendi bataryası 2000maH) ve 40-45 saniyede şarj bitiyor. Pili ölçtüğümde voltaj hala aynı gözüküyor. Birde 18650 piller ile denedim tek pille 5-10 saniyede kapanıyorken iki 18650 yi paralel bağlayınca 15-20 saniyede kapanıyor ve yine pilleri ölçtüğümde voltaj aynıydı. Birde 18650 leri şöyle denedim; iki farklı pil a pilinin voltajı 4.1-4.05 civarı b pilinin voltajı 3.85-3.90 civarı ikisini de ayrı ayrı denediğimde b pilinin a pilinden daha fazla dayandığını gördüm ( dayandığı derken gene aynı şekilde kısa sürede kapandılar ve pil voltajları aynıydı).
bu arada açılırken çektiği akım değişkenlik göstermekle beraber 1 amper civarındı sorun nedir sizce?
bu arada açılırken çektiği akım değişkenlik göstermekle beraber 1 amper civarındı sorun nedir sizce?