1 senelik konuyu hotlatmış olacağım ama bende de benzer bir durum var. Bina girişi, bina elektrik panosunun üzerinde. Telekomcular oraya kadar yeni kablo çektiler. Ancak kullanılan kablonun çekirdekleri ince ve kablo çok kaliteli değil. SNR değerim çok düşük, sık sık kopmalar oluyor, 16Mb bağlı ama 12 Mb'ten yukarısını göremedim ve kabloyu cat6 ile değiştirmeye karar verdim.Ev içindeki dağılım yeri de salonda, 15cmx15cm sıva altı buat.
Önce 2,5 NYA kablo ile denedim, salondan sokunca 6-7mt sonra takılıyor, ana girişten sokunca 2 mt sonra takılıyor. İnat ettim çelik susta aldım, durum aynı.
Sağolsun işi yapan elektrikçi spiral boru ile tesisat yapmış. Bina girişinden endoskop kameralardan soktum, bina elektrik panosunun üzerinden geçtikten sonra boru yukarı dönüyor ve spiral boru kullanıldığı için kamera takılıp kalıyor.
Şimdi asıl sorunum : Sustayı salon tarafından soktum, bir noktada takıldı, çevirerek zorladım, devam etti, 15 cm sonra yine takıldı ve gitmiyor. geri çekmek istedim, ilk zorlayıp geçtiğim yerde takıldı, asıldıkça sustanın yayları açılmaya başlıyor. Sustayı kurtarmanın bir yolu var mıdır yoksa buatta gördüğüm son noktadan yan keski ile kesip içerde bırakmak mı tek çözüm ?