Televizyon Kumandasıyla Servo Motor Kontrolü Yapamıyorum

Herkese merhabalar;
Arduino ile bir RC car yapmak istiyorum çok basit olucak inşallah.
Öncelikle IR kızılötesi alıcı ile hareket ettirmek istiyorum L298N sürücü kullandım
analogWrite(so1 , 255); bu şekilde hızını ayarlıyabiliyorum tek merak ettiğim şey, misal ben kumandaya bastığımda 1234 değeri geldi diyelim bu kodu arduino görünce direk " analogWrite(so1 , 50); - analogWrite(sa1 , 255);" yapıp sola doğru dönmesini istiyorum. Bu kodları HEX şeklinde alabiliyorum ama işte 2 sini birleştirerek nasıl koda döküldüğünü bilmiyorum yardımcı olabilen varmıdır ?

Karışık bir şekilde yazmışsınız biraz daha açarsanız yardımcı olabilirim.

Buradaki sıkıntınız HEX'leri birleştirmek mi yoksa HEX'i daha anlaşılır olduğunu düşündüğünüz DEC' e mi çevirmek?

//-------------------------------------------------------------------------------------------------------
DEC 'ten ---> HEX 'e çevirmek için şu kod:

int sayi = 1234;
String hexDegeri = String(sayi,HEX);
Serial.println(hexDegeri);

//-------------------------------------------------------------------------------------------------------
HEX 'ten ---> DEC 'e çevirmek için şu aşağıdaki kod bloğunu LOOP fonksiyonunun dışına yazıp çağırmanız gerekmekte, kullanımı :

int sayi = hexToDec(hex_DEGERI);
Serial.println(sayi);

unsigned int hexToDec(String hexString)
{
unsigned int decValue = 0;
int nextInt;
for (int i = 0; i < hexString.length(); i++)
{
nextInt = int(hexString.charAt(i));
if (nextInt >= 48 && nextInt <= 57) nextInt = map(nextInt, 48, 57, 0, 9);
if (nextInt >= 65 && nextInt <= 70) nextInt = map(nextInt, 65, 70, 10, 15);
if (nextInt >= 97 && nextInt <= 102) nextInt = map(nextInt, 97, 102, 10, 15);
nextInt = constrain(nextInt, 0, 15);
decValue = (decValue * 16) + nextInt;
}
return decValue;
}
//LİNK : https://github.com/benrugg/Arduino-Hex-Decimal-Conversion/blob/master/hex_dec.ino

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…