temel topraklamanın dezavantajı varmı?

Temel topraklama kesinlikle yapılması gereken bir uygulamadır zaten zorunludur. buraya resim ekleyebilmemiz mümkünse biri bana anlatsın nerden eklediğimizi sizin için ekleyebilirim orada bütün sistemin açıklayıcı resimleri mevcuttur serkanonce isimli arkadaşımızı yazdıkları doğrudur. iyi çalışmalar
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sn.goksel50,metnin sol alt tarafındaki cevap yaz butonuna tıkla,açılan pencerede ataç işaretinin yanındaki aşağı yönlü ok işaretini tıkla,açılan pencerede gözat butonunu tıkla,bilgisayarında resim nerede ise oraya git,resimi işaretle ve aç butonunu tıkla,daha sonra yükle butonunu tıkla.Kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

  • r1.JPG
    44.9 KB · Görüntüleme: 19
  • r2.JPG
    77.5 KB · Görüntüleme: 15
  • r3.JPG
    61.2 KB · Görüntüleme: 12


Birden boşalır, hatta mikrosaniyeler içerisinde boşalır. Bu yıldırımın özelliğidir. Ben yazını bi daha okudum da sen aslında süreden bahsetmişsin ve bu süre içinde insanlar zarar görmez mi diye düşünmüşsün.
Peki sayın arkadaşım, binada paratoner yok! topraklama da yok.. Çatıdaki antene yıldırım düştü.. Zayıf akım kablosundan direkt tv'ye ardından kuvvetli elektrik akım tesisatına ve ardından diğer sistemlere sıcrayarak en sonunda toprağı bulacak ve akıp gidecek!

Hadi şimdi yapma bakalım temel topraklamayı Binada eğer topraklama direnci çok düşük bir hat yok ise (Topraklama direnci, topraklama hattının kendi üzerinden geçerken o akıma direnmesidir. Eğer direnç fazla ise bu akım zar zor ilerler.. direnç küçükse çok çabuk toprağa akar..) bir diğer alternatif olarak Nötr'ü seçecek.. o da yoksa üzerinde faz olan hattı.. Yani bi şekilde bu akım toprağa gidecek! Başka yolu yok.. Ve o akım öle bi yol bulur ki kendine, mutlağa toprağa ulaşır!

___

100 V luk bir gerilimi demir yığınına uygula.. ve git baska bi yerinden o demir yığınını elinle dokun. hissedecek misin? Cevap: çok az..
100 V luk gerilimi kısa bir kabloya ver ve ucundan ellle.. hissedecek misin? Cevap: aman allahım, o neydi.. vuuuuuvv

MANTIK: GERİLİM DÜŞÜMÜDÜR! iletken kesiti ne kadar artarsa gerilim düşümü o kadar artar. Gerilim düşümü ne kadar artarsa gerilim o kadar düşer..

iletken kesiti olan yer iletkenin uzunluğu olarak değiştirilmiştir.

MANTIK: GERİLİM DÜŞÜMÜDÜR! iletkenin uzunluğu ne kadar artarsa gerilim düşümü o kadar artar. Gerilim düşümü ne kadar artarsa gerilim o kadar düşer..

olarak değiştirilmiştir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
evet yanlışlıka iletken kesiti demişim. iletken mesafesi olacaktı bu. yani iletken uzunluğu.. yukarıda düzeltmeyi yaptım.
 
ben katılmıyorum.temel topraklaması ile tesisattaki koruma işletme topraklaması aynı değildir.temeldeki topraklama bina herneyse ondaki demirlere bağlıysa ve herhangi bir kaçak nötr dediğimiz demirden alınan harici hat yoksa ve tesisattaki topraklamayla mesafesi ve bağlantısı yoksa neden evimiz zarar görsünkü daha uzun uzun anlatmak isterdim ama neyse....
 
temel topraklaması yapılan binalarda mutlak suretle aşırı gerilim darbe koruyucu kullanılmalıdır.
aksi takdirde temel topraklama ile eş potansiyele getirilen sistemler 1,5km uzaktaki bir yıldırım düşmesinden bile etkilenerek cihazların zarar görmesine neden olur.
 
temel topraklamasını yaptıktan sonra panoılarımızda Parafudr kullanmak zorundayız bunun önüne ancak bu şekilde geçilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…