termal kamera ile ilgili

Motor yalıtım sınıflarında sıcaklık üst sınırları mevcuttur.B için 135, F için 155 ve H için 180 derece üst sınırdır.Ama bu değerler 40 derecelik ortam sıcaklığı baz alınarak hesaplanmıştır.Tabii ki motorların kullanıldığı ortamların sıcaklıkları da etkiler.Ölçümlerde belirli bir periyot oluşturursanız ve bunları excellde grafiklerseniz zaten oluşan trend size arızanın ne zaman çıkacağı ile ilgili bilgi verir.periyodik ölçümlerde 40-50 derece çıkan bir motor 90-100 dereceye aniden çıkarsaa zaten bir sorun var demektir.Kablolarla ilgili de aralarındaki en ufak amper değerlerinde bile renk ayrımı oluşmaktadır.Sizin de dediğiniz gibi sıcaklık çalışma şartlarını etkilemiyorsa problem teşkil etmez diye düşünüyorum.Çünkü o andaki yüke bağlıdır.Fakat takibe alınıp değişmeleri gözlemlemekte fayda var diye düşünüyorum.termal kamera olarak ne marka kullanıyorsunuz?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
kablolar için nasıl peki
ölçüm yaparken sıcaklıklardaki dengesizlikler elbette sorun teşkil ediyor, bunun haricinde dengeli ya da dengesiz olması hallerinde üst sınır kabul edebileceğimiz değer nedir?
sigorta girişlerinde, ek yerlerinde, kablo genelinde, motor bağlantılarında gibi.ya da ayrım olmaksızın her noktada en yüksek değer sabit midir?
daha önce de sorulmuş bu soru, sayın yaşlı uzman bakır kabloların 70 dereceye dayanabileceğini yazmış. 70 her durumda alacağımız bir değer midir yoksa ölçüm yapılan noktaya göre değişkenlik gösterebilir mi?
 
İşi bilen firmaları tercih edin onların bilgi v e tecrübesi ile başın ağrımaz olaki izlenen kontrol edilen cihazda sorun oldu hesap sorabileceğin muhatabın olur. Soruya gelince biraz yüzeysel cevap olacaktır, kablo kesiti- türü, taşınan gerilim, beslenen yük, çevre sıcaklığı vb. etkenlere göre değişkenlik gösterir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…