Sn.ugurselki,
Aslında her iki ifadede birbirinin aynısı olsa da benim şahsi görüşüm yapısal farklılıklar olduğu yönündedir.Devre kesici ile şalter aynı anlamı taşır ancak pratikte devre kesici olarak aldığınız ürünün koruma fonksiyonları veya çeşitliliği ile koruma ünitesinin yapısal olarak, şalter grubu ürünler ile büyük farklılıklar gösterdiği açıktır.
Bununla birlikte devre kesici olarak lanse edilen ürünlerde aksesuar ve ek donanım seçenekleri(modbus ,programlanabilir yardımcı kontaklar,çeşitli sensör ve motor mekanizma uygulamaları vs.) şalterlere göre daha fazladır.Bu durum benim kanaatimce iki ürün grubunun da ayrı sınıflandırılması gerektiği dir,Öte yandan devre kesici ifadesini genelde 630 amper üstü cihazlar için kullanıldığını görürsünüz ki buda bence diğer bir ayırma çeşididir.
1-iki ayrı ürün olarak değerlendirdiğiniz devre kesici ve şalter aynı tek bir üründür.
2-büyük farklılıklar gösterdiğini iddaa ediyorsunuz hiç bir fark yoktur.
3-''Bununla birlikte devre kesici olarak lanse edilen ürünlerde aksesuar ve ek donanım seçenekleri(modbus ,programlanabilir yardımcı kontaklar,çeşitli sensör ve motor mekanizma uygulamaları vs.) şalterlere göre daha fazladır.'' bu ifadeniz tamamen yanlıştır.
4-''devre kesici ifadesini genelde 630 amper üstü cihazlar için kullanıldığını görürsünüz'' ifadesi doğru değildir.
5-''Bazen aynı markanın devre kesici ve yük ayırıcı diye isimlendirdiği ürünlere bakıyorsun''belkide yanılsamanızın püf noktası bu cümlede meydana çıkıyordur. Zira ,şalter,devre kesici aynı şeyi ifade eder. Yük ayırıcıların termik manyetik otomatik açma düzeneği bulunmaz.Bu nedenle onlar adı üzerinde kesici grubuna girmez, ayırıcı grubuna girer.
TERMİK MANYETİK ŞALTER VEYA TERMİK MANYETİK DEVRE KESİCİ sadece ifade farklılığıdır.Ürün olarak aynı şeydir. Ha sen sadece yük ayırıcıya şalter ismini veriyorsan işte bu noktada yanlış cümleler kurmaya başlıyorsun.Ülkemizde pako şalterede,yük ayırıcıyada, termik manyetik şalterede(devre kesici), şalter tabiri kullnılmaktadır.
saygılarımla.