Ben öyle yapmak istemedim aslında kısa devre olduğu zaman kartı komple korumaya alsın istiyorum hatalı bir anlatım oldu... Birde bugün elektronik malzeme satan yerde 400 v vardı 300 bulamadım yüksek değerde taksam sorun olurmu?Varistörü mü koruyacaksınız ? Bırakın kendini feda etsin Elektronik kart için . Benim için önemli olan varistör kart değil diyorsanız bilemem . Gene geldik sami baba @sami inci nedense varistöre .
@hearthief üstadın söylediği kartı komple koruyacak bir sigortayı besleme girişine seri bağlayın . Sizin 32 amperlik sigorta ( Evde 32 amper sigortanın ne işi var
Evin tesisatını geçen sene yeniledim 6 mm kablo ile...32 amperlik sigortayı maalesef kendi servisi koydu sanırım kolaylarina nasıl geliyor ise o yönde hareket ediyorlar...B tipi 16 amperlik sigorta ile onuda değişeceğim inşallah... 400v varistör var yaşadığım şehirde maalesef 300 olanı bulamadım ne önerirsiniz@hearthief üstadın söylediği kartı komple koruyacak bir sigortayı besleme girişine seri bağlayın . Sizin 32 amperlik Sigorta ( Evde 32 amper sigortanın ne işi varHemde 2,5 luk tesisatta ) tesisatı koruyor termosifonu değil .
Estağfurullah internet ile hareket edecek düzey de bir insan değilim kendi mantık çerçevemde ve fikir alışverişinde bulunarak olacabilecek en mantıklı işi yaparımmantığınız yanlış, internetten okuduğunuz şeylerle iş yapmayın..
Örnek:Kırmızı kabloları giriş Pini kabul edin...Siyahları ise Sigorta dan gelen kablo kabul edin tam olarak yapmak istediğim bu size yazı olarak anlatmakta zorluk çekiyorum Ekli dosyayı görüntüle 57615
Evet bu kartın aynı zamanda arka kısmında iki adet pin giriş yeri var onlar ise termosifondan çıkan 2 adet rezistans ayağına giriyor ve hemen yanında ısı termik devresi kartı var bir soket de ona giriyor o şekilde montaj gerçekleşiyor. Şuan kart varistör olmadan çalışıyor yerine 400 v değerinde varistör lehimlesem olurmu maalesef bulamadım ama tekrar araştıracağım aynı değer de bulmak içinOlması gereken uygulama bu şekilde ama uygun güçte Sigorta kablo ve bağlantı elemanları ile olur. O sigortadan rezistans gücü geçiyormu geçmiyormu ona göre düzenleme yapmanız gerekir.
Sadece kontrol devresi ise uygun amperde bir sigorta takmanız en mantıklısı.
Yoksa bu varistör kısa devre olduğunda hattın başındaki en güçlü sigortayı attırmak isteyecek belkide attıramayacak. Çünkü aradaki kablo direnç gibi davranacak belkide.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?