Yazlık şeklindeki konteyner evimde benzer bir sistem düşünüyorum. Henüz şebeke bağlanmadı fakat er ya da geç bağlanacak. Dosyam işletmede. 2020 içinde bağlanır demişler. Neyse benim düşüncem şöyle; 30 litre kapasiteli küçük bir elektrikli termosifon alıp, çatıya koyacağım tüplü güneş su ısıtıcısının çıkışını bu termosifon girişine bağlamak. Böylece kış günlerinde bile bir ön ısıtma ile bir miktar, bir kaç derece suyu ısıtması termosifonun daha az enerji sarfiyatını sağlayacaktır. Tabi kışın ve kapalı günlerde tüplü güneş ısıtıcılar ne kadar verimle çalışıyor, düşündüğüm gibi birkaç derecelik de olsa ısınma sağlıyor mu bilmiyorum. Sonuçta ısıtıcının rezerv deposu açık havada, yalıtımı ısıyı ne kadar tutabilir. Şebekeden gelen sudan soğuk olduğu durumlarda işe yaramazsa da yaz aylarında kesinlikle işe yarayacaktır. Ya da arkadaşın dediği gibi gerekli zamanda yönlendirici vana sistemiyle herhangi biri devreden çıkartılabilir. Termosifonun devreden çıkarılması çok mantıklı değil. Güneş yeterli olduğunda termosifon kapatılsa bile yalıtımı, güneş enerji sisteminden gelen sıcak suyu yeterli süre, gün içinde muhafaza etmeye yetecektir.